Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Turistina Helsingissä

DSCF0208-2.jpg
DSCF0092-2.jpg
DSCF0189-2.jpg
DSCF01541-2.jpg
DSCF0104-2.jpg
DSCF0093-2.jpg
DSCF0191-2.jpg
DSCF0176-2.jpg
DSCF0196-2.jpg
DSCF0184-2.jpg
DSCF0156-2.jpg
DSCF0161-2.jpg

Tehdessäni keväällä postauksen Helsinki kuvistani, kävin useampaan otteeseen kaupungilla kuvailemassa ja kaivelin myös vanhoja kuviani postaukseen esille. Samalla myös harmittelin sitä, kuinka vaikealta kaupunkien kuvaaminen minusta tuntuu. Postauksen valmiiksi saamiseen menikin kuukausi siitä, kun ajatus sen toteuttamisesta ensimmäisen kerran kävi mielessäni. Tarkoituksenani oli ottaa tavaksi käydä kaupungilla jopa viikoittain kuvaamassa, mutta muiden kiireiden vuoksi en kevään jälkeen ole keskustaan ehtinyt kameran kanssa.

Reilun kuukauden päästä starttaavaa USA:n reissuamme silmälläpitäen myös mieheni päätti hankkia oman järjestelmäkameran. Lopullinen valinta osui Fujin X-E1:n, joten meillä molemmilla on mahdollisuus hyödyntää reissussa samoja objektiiveja sekä esimerkiksi akkuja. Ollaankin nyt aikamoinen Fuji-perhe näitten kameroidemme kanssa. On ollut äärimmäisen hyödyllistä palata harjoittelemaan kameran käyttöä mieheni apuna samalla kun hän ohjekirjaa lukiessaan esittää minulle mitä erilaisimpia kysymyksiä kameran käyttöön ja kuvaamiseen liittyen. Samalla olen saanut aivan uutta intoa omaankin harrastukseeni.

Päätimme lähteä sunnuntaina Helsingin keskustaan kuvailemaan. Kiertelimme päivän kaupungilla ja harjoittelimme molemmat kuvaamista. Sää oli sunnuntaina aivan yhtä helteinen, kuin kuluneina viikkoinakin, mutta vilvoittava tuuli puhalsi ajoittain raikkaasti.

Olen jo kauan miettinyt laajakulmaisen objektiivin hankkimista käyttööni. Fujin objektiivit ovat kuitenkin sen verran arvokkaita, etten ole nähnyt toistaiseksi järkevänä tehdä sellaista hankintaa. Selailtuani netistä objektiiveja huomasin, että myös Samyang on tuonut markkinoille joitain ihan kiinnostavia laseja Fujin X-bajonetille, jotka ovat vieläpä sopivan huokeita. Niinpä päätin hankkia Samyangin pienikokoisen kiinteäpolttovälisen 12mm f2 objektiivin. Objektiivin kuvakulma vastaa täydenkennon kamerassa 18mm polttoväliä. Samaa objektiivia myydään Samyang tuotenimen ohella myös Rokinon, Bower ja Walimex nimien alla. Objektiivi on kevyt ja siinä on kokoon nähden hyvä valovoima. Objektiivissa ei ole tarkennusmoottoria, eli tarkennus tapahtuu manuaalisesti samoin kuin aukon säätö. Alkuun olin hieman epävarma kuinka pärjäisin pelkän käsitarkennuksen kanssa, mutta Helsingissä vietetyn päivän kuvailujen jälkeen epäilykset kaikkosivat.

Aiemmin vaikealta tuntunut kaupungin kuvaaminen muuttui laajakulman kanssa hauskaksi. Käsin tarkentaminen tuntui vaivattomalta ja objektiivista tuli kertaheitolla suosikkini kaupunkikuvaukseen. Joitain kertoja olisin toki kaivannut hieman pidempää polttoväliä, mutta en yleensä kuitenkaan tykkää kesken kuvauspäivän vaihtaa objektiivia. Jonkinlaista liikehdintää objektiivirintamalla täytyy vielä tehdä ennen tulevaa matkaa, jotta minulla olisi käytössäni täysin mieleiseni kuvauskalusto. Luulenpa, että hankkimani Samyangin laajakulma tulee olemaan jatkossa kovassa käytössä niin matkoilla, kaupungeissa, kuin maisemia tai sisätiloja kuvatessakin. Laajakulmalla kuvaamista täytyy vielä harjoitella, jotta saisin siitä kaiken irti. Tällä kertaa sain kuitenkin yhden päivän aikana napsittua postaukseen kaupunkikuvat, joihin ainakin itse olen melko tyytyväinen.

MaaritSuomi2 Comments