Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Brooklyn Bridge

DSCF2174-2.jpg
DSCF2150-2.jpg
DSCF4006-2.jpg
DSCF2152-2.jpg
DSCF2169-2.jpg
DSCF2170-2.jpg
DSCF2226-2.jpg
DSCF2196-2.jpg
DSCF2224-2.jpg
DSCF2223-2.jpg
DSCF2182-2.jpg
DSCF2225-2.jpg
DSCF2234-2.jpg

Viimeisenä iltana New Yorkissa lähdimme viimein Brooklyn Bridgelle, joka oli minulle yksi odotetuimmista kohteista New Yorkissa. Aikaerosta ja kymmenistä aiempina päivinä kävellyistä kilometreistä johtuen olin todella väsynyt ja jalkapohjat tuntuivat olevan tulessa. Me nautimme matkakohteeseen tutustumisesta kaupungeissa nimenomaan kävellen, koska silloin on niin mukava pujotella paikasta toiseen ihan omaan tahtiin samalla valokuvaillen. Mietimme Liberty Islandilla vierailun jälkeen, että jättäisimme Brooklyn Bridgellä käynnin vasta viimeiselle aamulle, mutta päätimme kuitenkin tsempata ja lähteä kävelemään sillalle vielä samana päivänä. Molemmilla oli taka-ajatuksena päästä kuvaamaan Manhattania Brooklynistä päin pimeän laskeutuessa. Omat fiilikset eivät olleet kaikkein parhaimmat, mutta onneksi oli reipas matkakumppani kannustamassa.

Lähtiessämme ylittämään siltaa olin alkuun hieman pettynyt. Turisteja oli ihan valtavasti, eikä silta näyttänyt oikein miltään. Olimme kuitenkin päättäneet kulkea Brooklynin puolelle ja jatkoimme matkaa. 

Jatkaessamme eteenpäin muuttui silta kokoajan kauniimmaksi ja Manhattanin yli laskeva aurinko teki valon erityisen hienoksi. Sillan ylittämiseen menikin reilusti aikaa, sillä pysähtelimme tuon tuosta kuvaamaan. Brooklyn Bridge on yksi Yhdysvaltojen vanhimmista riippusilloista ja se on lähestulkoon kaksi kilometriä pitkä. Brooklyn Bridgen itäisellä puolella on myös toinen ihastuttavan kaunis silta; Manhattan Bridge. Olimme alun perin suunnitelleet käyvämme myös siellä, mutta emme lopulta olisi mitenkään ehtineet. Sellaisissa paikoissa kuvaaminen, joissa on paljon ihmisiä on toisaalta tuskastuttavaa, mutta toisaalta myös innostavaa. Välillä voi joutua odottamaan hyvinkin kauan, että kuvassa olevat ihmiset olisivat asettuneet jotenkin kivasti, tai ettei kukaan tekisi kuvassa mitään häiritsevää. On kuitenkin myös mukavaa kuvata ihmisiä puuhissaan.

Kun olimme päässeet sillan toiselle puolelle lähdimme kulkemaan Brooklynin puolelle vatsat kurnien. Aurinko oli juuri laskemassa. Manhattanin taakse putoava aurinko sai nälän unohtumaan ja vietimme vielä lähes pari tuntia kuvaillen Manhattania illan pimetessä. Edessä on vielä yksi postaus New Yorkista, ennen kuin matka jatkuu kohti villiä länttä.

MaaritNew York2 Comments