Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Central Park

DSCF1245-2.jpg
DSCF1323-2.jpg
DSCF1404-2.jpg
DSCF1449-2.jpg
DSCF1386-2.jpg
DSCF1443-2.jpg
DSCF1621-2.jpg
DSCF1460-2.jpg
DSCF1508-2.jpg
DSCF3054-2.jpg
DSCF1546-2.jpg
DSCF1480-2.jpg
DSCF3016-2.jpg
DSCF1570-2.jpg
DSCF1606-2.jpg
DSCF1659-2.jpg

Toisena päivänä New Yorkissa lähdimme aamupalan jälkeen metrolla 5th Avenuelle, ja suuntasimme Central Parkiin. Päivä oli pilvinen ja säätiedotus lupaili sadetta. Siitä huolimatta olimme molemmat iloisella mielin kulkiessamme kohti puistoa. Kävimme matkalla St Thomas Churchilla, jonka edustalta nappasin kuvan liikemiehestä eväineen. Kadut olivat melko hiljaisia aamulla, ja tuntui jotenkin ihanalta kulkea kaupungilla. Kuljimme puiston eteläistä laitaa pitkin, jossa valjakkohevoset odottelivat päivän asiakkaita. Halusin ehdottomasti päästä vähän heppoja moikkaamaan, joten vietimme hetken seuraillen valjakoiden puuhia. Valitettavasti New Yorkin hevosvaljakot ovat nousseet ajoittain otsikoihin kyseenalaisin ansioin, sillä kaupungin valjakkohevosten hyvinvointi ei ole parhaalla tolalla. Suosittelisinkin New Yorkiin matkaavaa jättämään kärryajelut väliin ja tutustumaan Central Parkiin jalkaisin tai vaikkapa pyörällä.

Päätimme kierrellä puistoa ristiin rastiin, mutta se on niin valtava, ettei sitä pystyisi päivässä jalkaisin kiertämään läpikotaisin. Pysyimme puiston eteläisellä puoliskolla, josta löytyy muun muassa monista elokuvistakin tuttu Bethesda Fountain. Minun jalat olivat aika kipeät edellispäivän pitkästä kävelystä, mutta kirmailin aivan innoissani ympäri puistoa, koska se oli niin ihastuttava. Jos Central Parkissa vierailuun haluaa yhdistää hieman kulttuuria löytyy puiston vasemmalta laidalta Museum of Natural History ja oikealta laidalta The Metropolitan Museum of Art. Emme itse käyneet kummassakaan museossa, sillä meillä oli melko rajallisesti aikaa New Yorkissa, emmekä ensisijaisesti ole niin kiinnostuneita museoista.

Puistosta pois lähtiessä alkoi rankkasadekuuro, mutta meillä oli onneksi sadetakit mukana. Kulkiessamme sateisen Manhattanin läpi kohti metroasemaa, oli kaupunki jotenkin niin valtavan kaunis. Emme olisi malttaneet jatkaa matkaa, vaan jäimme porttikonkeihin ihailemaan kaupunkia, sekä sateenvarjojen kanssa kulkevia ihmisiä.

Central Parkissa viihtyy myös monia katutaiteilijoita ja koiraihmiset ovat selvästi ottaneet paikan omakseen. En voi kylliksi suositella Central Parkissa vierailua New Yorkin reissulle. Ainakin itse pidän Central Parkissa vietettyä päivää yhtenä matkamme hauskimmista. Myöhään iltapäivällä hotellille päästyämme pidimme pienen lepotauon, jonka jälkeen lähdimme kuljeskelemaan yöpaikkamme läheltä löytyvään Chinatowniin. Seuraavassa postauksessa onkin luvassa kuvia sateiselta illalta kiinalaiskorttelissa.

MaaritNew York4 Comments