Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Ensimmäinen päivä New Yorkissa

DSCF1958-2.jpg

Ensimmäinen aamu New Yorkissa näyttäytyi puolipilvisenä, mutta luvassa oli kuitenkin aurinkoinen päivä. Pikaisen aamupalan jälkeen suuntasimme kohti Rockefeller Centeriä, jossa on GE Buildingin Top of the Rock näköalatasanne. 69 kerroksisen rakennuksen katolta avautuu upeat näköalat ympäri Manhattania. Toinen suosittu näköalatasanne löytyy Empire State Buildingista, joka taitaa olla tunnetuin Manhattanin pilvenpiirtäjistä. Top of the Rockilta pääsee kuitenkin ihailemaan Empire State Buildingin profiilia ja sieltä näkee myös mukavasti Central Parkin. Mikäpä siis voisi olla parempi tapa tutustua Manhattaniin, kuin käydä katsomassa koko komeutta yläilmoista. Monet valitsevat vierailun ajankohdaksi illan, jolloin voi nähdä  auringonlaskun ja kaupungin valot yömaisemassa. Aamuisin tornilla on kuitenkin useimmiten vähemmän ruuhkaa kuin ilta-aikaan. Pääsimme jonottamatta lipunmyyntiin ja nopeasti hissillä yläkertaan. Vietimme ehkä puolisentoista tuntia ylhäällä, ennen kuin jatkoimme kaupunkiin tutustumista jalkaisin.

DSCF4119-2.jpg
DSCF2316-2.jpg
DSCF0819-3.jpg
DSCF2185-2.jpg
DSCF0811-2.jpg
DSCF0896-2.jpg

Top ofthe Rockilla vierailun jälkeen piipahdimme B&H Photossa, joka on Yhdysvaltojen suurin yksittäinen valokuvaustarvikkeita myyvä yritys. Valokuvaamisesta- sekä videokuvaamisesta kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti käydä New Yorkin matkallaan tutustumassa myös B&H Photoon. Ostosten tekeminen kaupassa on oma elämyksensä, kun kaikki hyllystä löytyneet tavarat matkaavat kauppan ympäri kiertävää linjastoa pitkin valmiiksi kassalle noudettavaksi. Juutalaisten ylläpitämän kaupan aukioloajoissa täytyy muistaa huomioida uskonnon mukaiset lepopäivät ja juhlapyhät.

Kun olimme saaneet ostokset B&H Photolla tehtyä jatkoimme kävelyämme High Linelle, joka on vanhan rautatien paikalle rakennettu n.2,3km pitkä kävelytie ja puistoalue. High Line kulkee katutason yläpuolella. Radan varrella on paljon penkkejä, joten sinne on mukava istahtaa hetkeksi katselemaan ohitse kulkevaa ihmisvirtaa. Viihdyimme High Linellä pidempään kuin olimme arvanneet ja kävelimme melkein koko puiston läpi. Aurinko porotti lämpimästi ja harmittelin, etten aamulla lähtenyt shortseissa liikkeelle. Päästyämme radan eteläpäähän laskeuduimme alas katutasoon ja lähdimme kulkemaan takaisin kohti Midtownia. Halusimme ehtiä vielä käymään Public Libraryllä sekä Central Stationilla.

DSCF2320-2.jpg
DSCF2416-2.jpg
DSCF0953-2.jpg
DSCF1924-2.jpg
DSCF1032-2.jpg
DSCF1060-2.jpg

Käveltyämme takaisin Midtowniin kiirehdimme Public Libraryyn. Emme tienneet, että se suljettaisiin jo kuudelta, joten ehdimme kierrellä rakennuksessa vain puolisen tuntia. Harmiksi jouduimme jättämään vierailun hieman kesken. Ulkona oli vielä valoisaa, joten kävimme kirjaston takana olevassa Bryant Parkissa ja jatkoimme matkaa Central Stationille. Central Station oli Brooklyn Bridgen ohella yksi niistä nähtävyyksistä, jonka näkemistä odotin kovasti. Central Station on aivan ihastuttavan kaunis rakennus. En halunnut käyttää jalustaa, joten kuvaaminen sisällä oli hieman hankalaa. Pidän kovasti vanhasta arkkitehtuurista, joten sekä Public Libraryllä, että Central Stationilla vierailu kannatti ehdottomasti. Ne sijaitsevat melko lähekkäin, eli kummassakin on helppo käydä samalla kertaa, jos liikkuu Midtownin alueella.

DSCF1172-2.jpg
DSCF2591-2.jpg
DSCF2545-2.jpg
DSCF1206-2.jpg
DSCF1199-2.jpg

Sillä aikaa kun olimme Central Stationilla, oli aurinko jo ehtinyt laskea. Halusimme nähdä vilkkuvien mainosten valaiseman Times Squaren pimeän aikaan, joten päivän viimeisenä taipaleena käpsyttelimme vielä Broadwaylle ja Times Squarelle. Times Squaren kaltaiset paikat on nähtävä pimeällä, jolloin ne pääsevät oikeuksiinsa. Kaupungilla oli paljon ihmisiä ja ympärillä tapahtui koko ajan jotain. Manhattanilla tuntuu olevan melkein joka kulmalla myös poliiseja, joten siellä on hyvin turvallinen olo.  New York taitaakin olla yksi turvallisimmista suurkaupungeista. Hieman väsyneinä palasimme takaisin hotellille noin yhdentoista aikaan. Ensimmäinen toiminnan täyteinen päivä New Yorkissa oli pulkassa ja kaksi kokonaista vielä edessä.

MaaritNew York10 Comments