Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Liberty Island

DSCF1858-2.jpg
DSCF2037-2.jpg
DSCF1838-2.jpg
DSCF1935-2.jpg
DSCF2027-2.jpg

Kolmantena aamuna New Yorkissa sää näytti suosivan meitä. Lähdimme aamun ensipuuhana metrolla kohti eteläistä Manhattania ja Battery Parkia, josta lähtevät Liberty Islandille liikennöivät lautat. Liberty Islandilla sijaitsee 94 metriä korkea Vapaudenpatsas, jonka Ranska lahjoitti Yhdysvalloille juhlistamaan maiden välistä ystävyyttä. Patsas paljastettiin vuonna 1886 ja sen rakentaminen kesti kolme vuotta. Meidän toiveena oli nähdä Vapaudenpatsas ja samalla myös Manhattan mereltä päin. Valitsimme Statue Cruises yhtiön järjestämän kierroksen, jolla matkataan ensin Liberty Islandille ja Vapaudenpatsaalle, josta lautta kulkee Ellis Islandin kautta takaisin Battery Parkiin. Ellis Islandilla sijaitsi vuosina 1892-1954 maahanmuuttajien vastaanottokeskus ja nykyisin paikalla on siirtolaismuseo. Liput patsaalle maksoivat muistaakseni 18 dollaria. Ilmainen vaihtoehto olisi mennä lautalla Staten Islandille, jolloin Vapaudenpatsasta voi ihailla ohi lipuvalta lautalta käsin.

Totesimme monta kertaa reissussa, että parasta on olla liikkeellä anivarhain aamulla, sillä monet suosituista turistikohteista ruuhkautuvat päivän edetessä.

Jouduimme jonottamaan pienen hetken lipunmyyntiin Liberty Islandille matkatessa, koska tulimme paikalle vasta puoli tuntia porttien aukeamisen jälkeen. Ostettuamme liput saimme siirtyä turvatarkastukseen. Yhdysvalloissa on hyvin yleistä, että moniin nähtävyyksiin päästäkseen on kuljettava samankaltaisen turvatarkastuksen läpi kuin lentokentillä. Päästyämme lautalle siirryimme yläkannelle, josta oli paras katsella maisemia. Matka Liberty Islandille menee nopeasti ja matkalla saa napsittua kuvia niin Manhattania kohti, kuin myös edessä häämöttävää Vapaudenpatsasta. Liberty Island on hyvin kompaktin kokoinen saari ja se on nopeasti kierretty. Saarella vierailevien on mahdollista ostaa etukäteen liput jotka oikeuttavat vierailuun Vapaudenpatsaan kruunussa. Me jätimme väliin kruunussa vierailun ja tyydyimme ihailemaan patsasta ulkoapäin. Amerikkalaiseen tapaan nähtävyyden luona sijaitsivat isot matkamuistomyymälät täynnä jos jonkinmoista avaimenperää ja turistikrääsää. Saarella oli myös hampurilaisravintola, jossa söimme yllättävän edullisesti maittavan aterian ennen siirtymistä lautalla Ellis Islandille.

Ellis Islandilla vastassa oli vanha siirtolaisten vastaanottokeskus. Rakennus oli kaunis ja sen läpi kiertämiseen meni huomattavasti enemmän aikaa, kuin olimme etukäteen arvanneet. Jätin Ellis Islandin kuvat pois tästä postauksesta, mutta ehkäpä julkaisen ne vielä joskus myöhemmin. Minusta Vapaudenpatsas oli todella vaikuttava läheltä nähtynä, joten voin suositella saarella vierailua New Yorkiin matkaaville. Palattuamme takaisin Manhattanille otimme suunnaksi Brooklyn Bridgen, josta kerron lisää seuraavassa postauksessa.

MaaritNew York6 Comments