Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Iso Omena

DSCF2287-2.jpg

New Yorkia sanotaan Isoksi Omenaksi ja kansojen sulatusuuniksi. Siellä on helppo kulkea juuri sellaisena kuin on, sillä kaupunkiin mahtuu niin monenmoista menijää, että joukkoon sulautuu huomaamatta. Myös turistit saavat kulkea rauhassa, koska kaupustelijoita ei juurikaan näy. Ihmiset ovat avuliaita ja ystävällisiä - jos kuljet hämmästynyt ilme naamallasi tulee joku varmasti kysymään tarvitsetko neuvoa. Joku saattaa myös tulla kehumaan asuasi, ja yleinen keskustelun aloitus on kysyä mistä päin te olette. Metrolla on helppo liikkua, kaupunki on turvallinen ja nähtävää riittäisi viikoiksi. Sanoisin myös, että New York on valokuvaajalle oikea unelmien kaupunki.

Vietimme viimeisen illan New Yorkissa Brooklynin puolella ihaillen Manhattania auringonlaskussa. En ole oikeastaan koskaan erityisemmin tykännyt kuvata hämärällä tai yöaikaan, mutta hankin B&H Photosta oman jalustan juuri iltojen kuvaamista varten reissuun. Meillä molemmilla oli omat jalustat ja se tuntui olevan hyvä ratkaisu. Hämärässä pärjää ilman jalustaakin, jos saa tuettua kameraa johonkin tai sitten nostamalla ISO-herkkyyttä. Kaupungilla kulkiessa kuvasin käsivaralta, mutta maisemia varten nappasin usein jalustan mukaan. Viihdyimme aika kauan rannalla Brooklynissa, mutta yön laskeuduttua lähdimme etsimään ruokapaikkaa. Löysimme sattumalta Shake Shackin, joka on New Yorkista lähtöisin oleva hampurilaisketju. Ennen reissua olimme merkanneet Shake Shackin testattavien ravintoloiden listalle ja olikin mukava, että löysimme sellaisen kuin vahingossa vielä viimeisenä iltana. Ruoka oli huippuhyvää ja kylläisinä olimme valmiita lähtemään hotellille nukkumaan. Etsimme lähimmän metroaseman, josta pääsimme sopivasti takaisin hotellille.

Viimeisenä aamuna lähdimme vielä jalkaisin kulkemaan hotellin ympäristöön ja kävimme syömässä Little Italyssa. New Yorkissa emme oikeastaan viettäneet lainkaan aikaa kaupoissa, lukuunottamatta B&H Photoa, mutta viimeisenä aamuna kävin Conversen liikkeestä reissuun uudet tennarit, ja nappasin I ♥ NY T-paidan jostain matkamuistomyymälästä. New Yorkista lähteminen tuntui hieman haikealta. Minua jäi ehkä eniten harmittamaan ettei meillä jäänyt aikaa käydä esimerkiksi Harlemissa ja Central Parkin pohjois puolella. Toisaalta haluan vielä joskus päästä New Yorkiin uudelleen ja silloin voimme sitten mennä niihin paikkoihin, joihin emme tällä kertaa ehtineet.

Lower East Side

New Yorkissa viihtymiseen vaikutti myös hotellimme sijainti Lower East Sidella. Alue oli täynnä melko vanhoja rakennuksia - hieman ränsistynyttä, mutta tunnelmallista seutua. Majoituimme historiallisessa boutique tyylisessä Blue Moon hotellissa, jossa oli 22 huonetta. Huoneita ei oltu numeroitu vaan ne oli nimetty entisajan tähtien mukaan. Meidän huoneemme oli nimetty näyttelijä George Raftin mukaan. Hauskoina yhteensattumina huomasimme jälkeenpäin, että George Raft on ollut yhden maailman pelätyimmän mafiapomon Bugsy Siegelin läheinen ystävä. Las Vegasissa taas majoituimme Bugsyn perustamassa Flamingo hotellissa, jossa myös George Raft on majoittunut Bugsy Siegelin vieraana. Kummisetä elokuvien ystävät varmasti tietävät, että Moe Greenen hahmo pohjautuu Bugsy Siegeliin. Jos hotellistamme New Yorkissa haluaisi jotain huonoa sanoa, niin aamupala oli varsin vaatimaton ja meidän huoneeseemme kuului aika paljon kadun ääniä. Tosin huoneemme olikin hotellin edullisimpia, joten sen sijainti alemmissa kerroksissa oli arvattavaa.

Tykkäsimme molemmat todella paljon New Yorkista. New York on kuitenkin aivan erilainen, kuin mikään muu kaupunki tai paikka Yhdysvalloissa. Se on kuin oma pieni maailmansa, eikä New Yorkissa käyneenä voi vielä sanoa nähneensä millaista on Amerikassa. Matkamme jatkui New Yorkista lentäen Las Vegasiin, ja sieltä ympäri länsirannikkoa, jossa pääsimme kokemaan aivan erilaista tunnelmaa, kuin mitä olimme kohdanneet New Yorkissa.

MaaritNew York4 Comments