Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Route 66 Seligman

DSCF5049-2.jpg
DSCF3500-2.jpg
DSCF5032-2.jpg
DSCF3498-2.jpg
DSCF3491-2.jpg
DSCF3501-2.jpg
DSCF5036-2.jpg
DSCF3502-2.jpg

Suunnitellessa automatkaa Yhdysvaltoihin törmää väistämättä ajatukseen legendaarisen Route 66:n ajamisesta. Valtatie 66 perustettiin vuonna 1926. Alun perin reitti kulki Chicagosta Kalifornian Santa Monicaan halki Illinoisin, Missourin, Kansasin, Oklahoman, Texasin, New Mexicon ja Arizonan. Reitin kokonaispituus oli 2347 mailia eli 3755 km. Tie oli merkittävä vaellusreitti länteen ja se vaurastutti matkalla olevien yhdyskuntien taloutta. Reitti lakkautettiin vuonna 1985, sillä uusi Interstate Highway System korvasi sen. Nykyisin reitistä on jäljellä enää osia jotka on merkittytty Historic Route 66 kyltein. Alun perin Route 66 oli osin päällystämätön, mutta vuonna 1938 siitä tuli ensimmäinen kokonaan päällystetty valtatie. Toisen maailmansodan aikana reitti muodostui pääväyläksi myös sotilasliikenteelle ja sotatarpeiden toimitukseen. Sotien jälkeen kasvanut matkailu loi reitin varrelle 1950-luvulla turismiin liittyvää toimintaa ja näin starttasi myös pikaruokakulttuuri, kun Missourin Springfieldiin avattiin ensimmäinen drive-through ravintola Red's Giant Hamburgers. Vaikka tie onkin nykyisin korvattu uusilla valtateillä, on Route 66:n ajaminen monien automatkailijoiden- niin kuin myös moottoripyöräilijöiden haaveena. Mekin pohdimme lähtisimmekö ajamaan Route 66:n, mutta listattuamme tulevan matkan toivekohteet päätimme suunnitella toisenlaisen reitin.

Matkatessa Las Vegas - Grand Canyon väliä Interstate 40 tietä pitkin on mahdollisuus poiketa pariin otteeseen vanhalle Historic Route 66:lle. Grand Canyonilta päin lähtiessä tulee vastaan ensimmäisenä Williamsin pikkukaupunki, jonka läpi ajetaan Route 66:ta pitkin. Williamsin läpi ajoimme vain pysähtyen tankkaamaan, mutta kaunis pikkukaupunki oli mukava nähtävyys. Jatkoimme kohti Vegasia, mutta poikkesimme tieltä jälleen Seligmanin kohdalla, joka näytti elävän turismin varaan rakennetuilla matkamuistomyymälöillä ja nähtävyyksillä. Seligmanissa parkkeerasimme auton hetkeksi tien varteen ja tutustuimme kylään kävellen. Tämän postauksen kuvat ovatkin Seligmanista otettuja, lukuunottamatta kuvaa tiestä, jossa on Route 66 leima. Seligmanin jälkeen ajoimme vanhaa 66:ta pitkin puolisen tuntia, kunnes lähestyimme Kingmania. Pysähdyimme reissumme ensimmäiselle Taco Bell aterialle ja täytyy sanoa, että herkulliset tacot saivat ainakin minut liputtamaan kyseisen pikaruokaketjun puolesta. Kingmanissa loisti myös Route 66 teema ja sieltä löytyy valtatielle pyhitetty museo. Kingmanissa pysähtelimme monta kertaa kuvailemaan, ennen kuin käänsimme auton keulan kohti Vegasia. Onneksi meillä oli reilusti aikaa matkalla ja pystyimme ajamaan pienet pätkät historiallista Route 66:ta pitkin periamerikkalaisissa tiemaisemissa.

Seuraavassa postauksessa siirrytään Arizonasta takaisin Nevadan puolelle ja matka jatkuu kohti Death Valleyta. Arizonasta tuli ehkä meidän molempien suosikki osavaltiomme. Pidimme Arizonan kuivasta ja lämpimästä säästä sekä sen kauniista luonnosta. Ehkäpä osuutensa oli myös sillä, että aloitimme roadtrippimme juuri Arizonaan matkaamalla.

MaaritArizona2 Comments