Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Mono County

DSCF3994-2.jpg
DSCF4006-2.jpg
DSCF3960-2.jpg
DSCF3947-2.jpg
DSCF3937-2.jpg
DSCF3971-2.jpg
DSCF4019-2.jpg
DSCF4029-2.jpg
DSCF4052-2.jpg
DSCF4056-2.jpg
DSCF4064-2.jpg
DSCF4110-2.jpg
DSCF4107-2.jpg
DSCF4459-2.jpg
DSCF4479-2.jpg

Olimme ajaneet Death Valleylta yöksi Mammoth Lakesille vuoristoon, jossa majapaikkanamme toimi viihtyisä Alpenhof Lodge hotelli. Vaikka Mammoth Lakes tarjoaisi matkaajalle nähtävää pidempäänkin pysähdykseen, oli se meille vain paikka yöpymiseen. Matka Death Valleylta Mammothille kulkee Sierran vuoriston vierellä, joten maisemat olivat upeat. Upeat olivat maisemat myös seuraavana aamuna ajaessamme auringon noustessa halki Mono Countyn kohti päivän ensimmäistä etappia Mono Lakea. Kuten olen jo ehkä aiemminkin todennut, olivat aamut minusta reissun parasta antia. Eritoten valokuvaaminen aamun valossa on miellyttävää ja kuviin syntyy seesteinen tunnelma. Aamu Mono Lakella oli varmasti yksi kauneimmista näkemistäni. Yöt olivat kylmiä, joten lähtiessämme anivarhain liikkeelle oli aamuisin usein vielä pieni pakkanen. Aamun viileys teki ilmasta kuulaan ja vuoristomaisema oli auringon noustessa henkeäsalpaavan kaunis. 

Kaliforniassa sijaitseva suolajärvi Mono Lake syntyi 760 000 vuotta sitten ja se on myös yksi Pohjois-Amerikan vanhimmista järvistä. Koska järvessä ei ole laskujokia sen suola- ja mineraalipitoisuus on korkea. Emäksisen veden ja mineraalien seurauksena Mono Lakeen on muodostunut harvinaisia kalkkikivimuodostelmia, joita kutsutaan nimellä Tufa Towers. Alue on suojeltu ja se on suosittu vierailukohde matkailijoiden keskuudessa. Sanotaan, että Mono Lake olisi kauneimmillaan talvisin. Aamulla paikalla oli muutamia valokuvaajia, mutta turistilaumat puuttuivat.

Mono Countyn alue sijaitsee Yosemiten ja Nevadan välissä Sierra Nevadan itäisellä laidalla. Alue nousi yhdeksi minun suosikeistani, sillä pidin rauhallisesta ja kauniista vuoristoseudusta. Mono Countyn alueelta julkaisen vielä pari postausta, joista ensimmäisessä kerron vierailusta Bodien aavekaupunkiin ja toisessa pienestä Bridgeportin kylästä.

MaaritKalifornia2 Comments