Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Chinatown San Francisco

DSCF5366-2.jpg
DSCF5396-2.jpg
DSCF5358-2.jpg
DSCF5421-2.jpg
DSCF5401-2.jpg
DSCF5361-2.jpg
DSCF5351-2.jpg
DSCF5398-2.jpg

San Franciscon Chinatown perustettiin vuonna 1840 ja se on maailman suurin Aasian ulkopuolella sijaitseva kiinalaisten yhteisö. Chinatownissa oli hauska kierrellä, mutta sanoisin silti, että New Yorkin Chinatown teki minuun suuremman vaikutuksen. New Yorkin kiinalaiskortteli on pienempi ja vaatimattomampi, mutta seikkailumme siellä kaatosateessa oli unohtumaton kokemus. San Franciscon Chinatown on erittäin suosittu turistien keskuudessa. Kiinalaiskortteliin kuljetaan näyttävän portin läpi, joka sijaitsee Bush Streetillä. Samaisen kadun varrelta löytyi myös meidän majapaikkamme Grant hotelli.

China Townissa voi kuvitella hetken ajan astelevansa katuja jossain päin Aasiaa. Yläpuolella roikkuvat punaiset paperilyhdyt ja rakennusten seiniin on maalattu kiinalaistyylisiä piirroksia. Ympärillä tuntuu käyvän koko ajan kuhina ja paikallisen väen joukkoon sekoittuvat lukemattomat turistit. Vierailu Chinatownissa tuo mukavaa vaihtelua SAn Franciscon kaupunkimaisemaan. Kävimme muutamissa putiikeissa ja katselimme hevospatsaita, jotka osoittautuivat hurjan hintaisiksi. Tuntui hassulta, että muutaman dollarin krääsän seassa myytiin satojen, jopa tuhansien arvoisia pronssipatsaita. Chinatownista on mahdollista löytää lähes kaikkea vaatteista keramiikkaan ja elintarvikkeisiin.