Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Fisherman's Wharf San Francisco

DSCF5741-2.jpg
DSCF5723-2.jpg
DSCF5197-2.jpg
DSCF5233-2.jpg
DSCF5734-2.jpg

San Franciscon Fisherman's Wharf sai nimensä 1800-luvulla Italialaisten kalastajien asuttaessa aluetta. Nykyisin satama on erittäin suosittu turistikohde. Alueen ravintolatarjonta on kattava ja etenkin kalaruuan ystäville löytyy vaihtoehtoja. San Franciscon Madame Tussaud's vahakabinetti sijaitsee Fisherman's Wharfilla ja alueelta löytyy myös museoita. Sataman yhtenä vetonaulana ovat puulauttojen päällä päivää paistattelevat merileijonat, joiden elämäntehtävä näyttäisi olevan köllöttely ja kinastelu parhaasta paikasta auringon alla. Merileijonien tuoksu tulee vastaan jo kaukaa ja ne pitävät kovaa mekkalaa äännellen; oink oink oink!

Mikäli haluaa päästä seuraamaan merileijonien painiskelua, on suunnaksi otettava Fisherman's Wharfilla sijaitseva Pier 39, josta löytyy myös lukuisia ravintoloita ja putiikkeja. Me kävimme satamassa kahteen kertaan, koska se sattui reitillemme molempina päivinä. Ensimmäisenä päivänä mukanani ei ollut pitkää zoomia, jolla olisin saanut merileijonia kuvattua. Toisena päivänä nappasin myös zoomin matkaan. Reissussa valikoin aina aamuisin mitä objektiiveja kuljetin mukanani. Autolla kulkiessa oli helppoa, kun koko kamerakalusto kulki näppärästi mukana, mutta niinä päivinä kun kuljimme kaupungeissa en halunnut ylimääräistä kannettavaa reppuuni. Me molemmat olimme reissussa innokkaita kuvaajia ja mahdollisuuksien mukaan yritimme sovittaa vierailumme eri kohteisiin parhaan valon aikaan. Matkalla joutuu kuitenkin tekemään paljon kompromisseja, emmekä päässeet kuvaamaan kaikkia kohteita toivomallamme tavalla. Fisherman's Wharfilla tykkäsin eläinten ystävänä eniten juuri merileijonista, joiden katseleminen oli ympärillä leijuvasta hajusta huolimatta viihdyttävää.