Travel & Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

Automatka Euroopassa

Palasimme aika tarkalleen vuosi sitten meidän kuukauden mittaiselta matkalta Yhdysvaltoihin. Meillä ei ollut vielä siinä vaiheessa oikeastaan sen kummempia ajatuksia mistään tulevista matkoista, mutta päästyämme lähemmäs vuodenvaihdetta olimme alkaneet hahmotella ajatusta pienestä Euroopan road tripistä seuraavalle vuodelle. Laskeskelimme mahdollista budjettia, jonka matka saisi enimmillään tulla kustantamaan ja aloimme selailla vaihtoehtoja. Oikeastaan meillä oli mielessä kolme kohdetta, joista yhden valitsisimme. Vaihtoehdot olivat karkeasti luokitellen Italia, Itävalta tai Britteinsaaret. Britteihin meillä oli hieman eriävät toiveet minun haaveillessa Skotlannista ja mieheni taas toivoi Lontoon ja eteläisemmän Englannin matkaa. Myös Italian suhteen kävi niin, ettemme saaneet suunniteltua reissua, joka olisi vastannut tarpeeksi kummankin haaveita. Jäljelle jäi Itävalta, jonka suhteen toiveemme olivatkin sitten hyvin yhdenmukaisia.

Tarkoituksenamme ei alunperin ollutkaan tehdä tänä vuonna kuin tämä yksi Keski-Euroopan reissu, mutta onnistuessamme toteuttamaan kevään reissumme Balkanille erittäin edullisesti, näimme järkevämpänä viettää myös kesälomamme ensimmäisen puoliskon ressun päällä kuin kotosalla. Kevään reissun varaukset teimme vain reilua viikkoa ennen matkaa, joten sen suhteen ratkaisut olivat todella pikaisia. Itävallan matkaa aloitimme suunnitella sen sijaan jo edellisenä jouluna, ja lennot varasimme tammikuussa. Koska reissustamme oli tulossa road trip meillä oli jouston varaa valitessamme lentojen kohdekaupunkia, jotta löytäisimme edullisimman vaihtoehdon. Lennot nappasimme Lufthansalta Saksan Müncheniin ja ajankohdaksi matkalle valikoitui syyskuu, jolloin ruuhkaisin matkailusesonki olisi ohittunut. Suunnitellessamme reittiä totesimme, että meidän olisi helppoa yhdistää eteläisen Saksan ja Itävällan lisäksi matkalle vielä Pohjois-Italian Dolomiitit. Matkan runko alkoi muotoutua valmiiksi ja aloitimme varausten teon.

Helsinki - München - Berchtesgaden - Salzburg - Melk - Wien - Admont - Bad Aussee - Hallstatt - Werfen - Zell Am See - Grossglockner - Tre Cime - Ortisei - St. Maddalena - Füssen - München - Helsinki

Huomasimme matkaa suunnitellessa, että olimme valinneet kohteeksemme maan, joka ei ehkä herättänyt kaikissa niin paljon innostusta kuin meissä kahdessa. Kertoessani matkastamme Yhdysvaltoihin tai Kroatiaan monet kuulijat olivat selvästi innostuneempia, kuin kertoessani suunnittelevamme reissua Itävaltaan. Mieheltäni oli jopa kysytty ihmetellen, että miksi menemme Itävaltaan. Itävallassahan ei ole aurinkorantoja, mutta me halusimme nähdä vuoria, maaseutua, historiaa, arkkitehtuuria sekä linnoja. Halusimme myös patikoida ja nähdä Alpit. Sveitsi olisi ollut meille liian kallis matkailumaa, joten Itävallan hintataso oli myös houkuttava. Ja arvatkaapas mitä, matkakohteemme osoittautui kaikinpuolin aivan loistavaksi, ja luulenpa, että jos tulette seuraamaan tulevia reissujuttuja matkaltamme, saatatte huomata suunnittelevanne seuraavaa reissuanne Keski-Eurooppaan.

Kaipaan usein matkan jälkeen pientä sulattelutaukoa ennen kuin olen valmis aloittamaan reissusta kirjoittamisen. Palasimme matkalta jo kolmisen viikkoa sitten, mutta tälläkin kertaa tarvitsin hieman aikaa mietiskellä, kuinka lähden liikkeelle reissujuttujen kanssa. Matkalta kertyi myös tuhansia kuvia, jotka halusin arkistoida selkeästi helpottamaan niiden läpikäymistä. Tämän alustuksen jälkeen putkahtaakin lähipäivinä pihalle ensimmäinen varsinainen reissupostaus, jossa kerron teille matkamme ensimmäisestä etapista Saksassa.

❤ BLOGLOVIN    FACEBOOK    INSTAGRAM 

Maarit10 Comments