Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Königssee - Berchtesgaden

DSC_8492-2.jpg
DSC_8545-2.jpg
DSC_8539-2.jpg
DSC_8549-2.jpg
DSC_8508-2.jpg
DSC_8547-2.jpg
DSC_8577-2.jpg

Reissumme Eurooppaan alkoi maanantaina 7.9.2015 aamulennolla Helsingistä Müncheniin. München toimi meille vain matkan alku- ja päätepisteenä, joten itse kaupunki jäi meille vieraaksi. Lentomme saavuttua Saksanmaalle kipittelimme ensitöiksi Hertzin palvelupisteelle noutamaan varaamaamme autoa. Syystä tai toisesta vuokraamolla ei ollut vapaata autoa varaamassamme kokoluokassa ja meille annettiin Ford EcoSport citymaasturi, jota pidimme suurehkona tarpeeseemme nähden. Vuokraamon henkilökunta vakuutteli meille, että auton kulutus on maltillinen ja lopulta suostuimme ottamaan auton. Koska oma automme täällä kotisuomessa on sen verran pikkuinen purkki, emme vaadi autolta paljoa reissunkaan päällä. Loppujen lopuksi olimme kuitenkin tyytyväisiä saamaamme autoon, koska sillä oli tarvitessa helppo kurvailla korkean maavaran ansiosta syvemmällekkin tien sivuun.

Päästyämme matkaan lentokentältä, oli meillä suuntanamme Berchtesgadenin kansallispuisto. Berchtesgaden sijaitsee eteläisessä Saksassa aivan Itävallan rajan tuntumassa ja se on yksi Saksan suosituimmista luonnonpuistoista. Puiston suurimmat vetonaulat ovat kesäsesonkina Königssee -järvi sekä Hitlerin entisenä loma-asuntona tunnettu Kotkanpesä. Teimme matkaa lentokentältä pieniä maalaisteitä pitkin ja niin pian kuin se oli mahdollista siirryimme tielle numero 305, jota pitkin kulkee myös maisemareitti German Alpine Road. Alppitie kulkee halki kauniin vuoristonseudun ja näimmepä matkalla jo reissun ensimmäiset lumihuiputkin. Ensimmäisen päivän ohjelmaksi olimmekin suunnitelleet lähinnä rauhallisen matkateon Berchtesgadenin kautta Itävallan puolelle Salzburgiin.

Oikeastaan lähes kaikki tämän postauksen kuvat ovat otettu Berchtesgadenin Königsseeltä. Järvi lepää äärettömän kauniilla paikalla vuorten syleilyssä ja kohde tuntui vetävän myös matkaajia puoleensa. Päivä oli pilvinen ja sateinen, joten emme päässeet todistamaan turkoosia kimmellystä, josta järvi on tunnettu. Königsseellä liikennöi aamusta iltaan laivoja, joiden kyydillä halukkaat voivat lähteä tutustumaan esimerkiksi St. Bartholomän kirkkoon. Me olimme tekemässä reissuamme maltillisen budjetin kera, joten yritimme mahdollisuuksien mukaan valita sellaisia aktiviteetteja, jotka eivät rasittaisi liikaa kukkaroa. Niimpä lähdimme tarpomaan jalkaisin järven vierustaa pitkin. Pieni sade kasteli meitä kävellessämme, muttemme antaneet sen haitata. Kävelyn jälkeen palasimme takaisin kylälle satamaan, josta nappasimme reissun ensimmäiset jäätelöt. Jäätelöpallo kustansi euron verran ja kutakuinkin sama hintataso seurasi jäätelöiden osalta halki reissun. En voinut jälleen kerran kuin ihmetellä, miten jäätelö voi olla Suomessa niin kallista. Teimme ensimmäisen päivän matkaeväsostokset saksalaisessa Pennyssä ja myös ruokakaupan hinnat aiheuttivat meissä jonkinmoista ällistelyä. En ollut minäkään arvannut, että ruoka voisi olla Euroopassa niinkin edullista. Hinnat olivat ehkä kolmasosan tai joissain tuotteissa jopa puolet edullisempia kuin Suomessa. Tämän matkan ruokailut tulivatkin meille melko huokeiksi, sillä kävimme useana päivänä hakemassa kaupasta salaatit ja valitsimme kumpikin mieltymyksemme mukaan lisukkeet salaatin jatkeeksi. Tykkäämme myös käydä matkoilla ravintoloissa, jotka tarjoavat paikallisia ruokia, mutta ei meitä ruokamatkailijoiksi voi silti mitenkään päin kutsua.

Vietettyämme iltapäivän Königsseellä olimme valmiita jatkamaan eteenpäin. Olimme päättäneet jättää Kotkanpesällä vierailun välistä ja suuntasimme sen sijaan etenkin moottoripyöräilijöiden suosimalle alppitielle Rossfeld Ring Roadille, joka nousee noin 1600 metrin korkeuteen. Edessä oli siis lukuisia tien kehriä kurvailtavaksi, ennen kuin siirtyisimme yöksi Salzburgiin.

MaaritSaksa10 Comments