Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Salzburg

DSC_8920-2.jpg

Heräsimme tiistaina 8.9 hieman viiden jälkeen hotellillamme Salzburgissa. Olimme ajatelleet suuntaavamme ulos jo ennen auringonnousua, mutta sade hakkasi voimalla ikkunalautoihin. Totesimme, ettei meidän olisi viisasta lähteä kastelemaan itseämme sateeseen, sillä sateisena aamuna ei valokuvaaminenkaan onnistuisi hämärässä. Käänsimme kylkeä, ja jäimme vielä toviksi nukkumaan. Sade ei lakannut, mutta kahdeksan maissa olimme valmiita aloittamaan päivämme Salzburgissa.

Salzburgin vanhankaupungin ympäristö on niin kompaktin kokoinen, että siellä liikkuminen tapahtuu parhaiten jalkaisin. Nappasimme hotelliltamme kartan ja suuntasimme aivan ensimmäiseksi Mirabellin palatsille, johon tupsahti samoihin aikoihin aamun ensimmäiset turistiryhmät. Vuonna 1606 rakennettu Mirabellin palatsi puutarhoineen on yksi Salzburgin suosituimmista nähtävyyksistä. Alueelta löytyy lukuisia patsaita ja suihkulähteitä, ja maisemaa hallitsee kaukana näkyvä Hohensalzburgin linnoitus. Kiertelimme verkkaiseen tahtiin palatsin kauniissa puutarhassa ja päätimme, että palaisimme paikalle vielä uudemman kerran päivän päätteeksi. Jatkoimme matkaa läheiselle Kapuzinerberg kukkulalle, jonka ympäri patikoimalla pääsee katselemaan kaupunkia moneen suuntaan. Pilvet alkoivat onneksi rakoilla aamupäivän aikana, eikä sade päässyt pilaamaan päiväämme. Puoleenpäivään mennessä laskeuduimme alas kaupunkiin ja pidimme pienen lounastauon Goodman's nimisessä hampurilaispaikassa.

DSC_9042-2.jpg
DSCF0844-2.jpg
DSC_8899-2.jpg
DSC_8743-2.jpg
DSC_8832-2.jpg
DSC_9008-2.jpg
DSC_8942-2.jpg
DSCF0998-2.jpg
DSC_9019-2.jpg
DSC_8932-2.jpg
DSCF1035-2.jpg
DSC_9047-2.jpg
DSC_9094-2.jpg

Ruokailun jälkeen lähdimme siirtymään joen yli itse vanhaankaupunkiin. Kuten arvata saattaa olivat kaupungin kujat ruuhkaisia, mutta kesän kuumin matkailusesonki oli selvästi jo taittunut syksyyn. Ennen joulua Salzburgin valtaavat taas joulumarkkinat, jolloin kaupunki elää turismin kultakauttaan. Kaupungin kujilla kuului jatkuvasti kavioden kopse, sillä hevosvaljakot kyydittivät kävelemään väsyneitä turisteja. Hevoset näyttivät Salzburgissa hyvin hoidetuilta ja tyytyväisiltä, mutta niin ei valitettavasti ole kaikkialla maailmassa. Meillä ei ollut Salzburgiin suunniteltuna sen kummemmin mitään ohjelmaa, vaan kuljeskelimme kaupunkia ristiin rastiin. Hohensalzburgin linna on listattu monessa paikassa kaupungin ykkösnähtävyydeksi, mutta me päätimme ihailla linnaa vain ulkopuolelta.

Minulle tulee Itävallasta mieleen Alpit, klassinen musiikki ja upea vanha arkkitehtuuri. Vaikka Itävalta onkin tasavalta, on siinä silti minusta jotain hyvin kuninkaallista. Monet kuuluisat klassisen musiikin säveltäjät ovat tulleet Itävallasta, ja näistä Mozart syntyi Salzburgissa. Kaupungin liikkeet ovat ottaneet kaiken ilon irti Mozartista, sillä aivan varmuudella jokaisessa liikkeessä myytiin ainakin Mozartin kuulia, ja monissa myös muuta säveltäjään liittyvää oheistavaraa.

Kun olimme saaneet tarpeeksi vanhasta kaupungista, päätimme käydä ennen auringonlaskua vielä hetken ajan Mirabellin palatsilla. Tässä vaiheessa päivää loistivat turistimassat poissaolollaan ja saimme olla hetken kahdestaan. Meillä oli mielessä selvä visio illalle, sillä halusimme saada kuvattua Salzburgin vanhastakaupungista klassisen iltakuvan. Kävelimme eräälle sillalle, jonne oli jo kerääntynyt muutama muukin valokuvaaja selvästi samoin tavoittein kuin mekin. Tiedättekö sen hetken, kun taivas muuttuu upean tummansiniseksi juuri ennen täyden pimeyden saapumista? Onnistuin saamaan juuri tuolla hetkellä kuvan kaupungista yövalaistuksessa, joten tällä kertaa suunnitelmallisuus palkittiin.

Vietimme Salburgissa vain yhden kokonaisen päivän, mutta tehokkaasti käytettynä sanoisin sen riittäneen hyvin kaupungin pintapuoliseen tutustumiseen. Kaupunki on melko pieni, eli en sinne ehkä viikoksi suosittelisi lähtemään, mutta miksei jokin kolmen-neljän päivän visiitti voisi sopia Salzburgiin. Lähistöltähän löytyykin sitten vaikka millä mitoin nähtävää, jos on valmis lähtemään kaupungin ulkopuolelle. Me yövyimme Salzburgissa kaksi yötä Amedia Express hotellissa, joka oli edullinen vaihtoehto. Hotelli vaikutti olevan melko tyhjillään ja saimme ylimmän kerroksen huoneen. Me pidimme Salzburgista, muttei se aivan omien suosikkikaupunkien listalle silti päässyt. Jokos te olette tutustuneet Salzburgiin?

MaaritItävalta16 Comments