Travel & Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

Henry Cowell Redwoods State Park

Ajaessamme San Franciscosta kohti Santa Cruzia poikkesimme Highway 1:ltä sisämaahan päin hieman Davenportin jälkeen. Suuntanamme oli Henry Cowell Redwoods State Park, josta löytyy upea punapuumetsikkö. Jättiläispunapuut ovat maailman korkeimmaksi kasvava ainavihanta havupuulaji, joita tapaa Yhdysvaltojen länsirannikolla. Jättiläispunapuut kasvavat noin 60-100metriä korkeiksi ja ne voivat elää jopa kaksituhatta vuotta vanhoiksi. Sisämaasta Sierran vuoristoseudulta löytyvät taas mammuttipetäjät, jotka ovat hieman lyhyempiä, mutta vastaavasti kuitenkin leveämpiä. Mammuttipetäjät ja jättiläispunapuut kuuluvat samaan sypressikasvien heimoon ja ne erehdyttävästi muistuttavatkin ulkonäöltä toisiaan. Tästä syystä monet sekoittavatkin nämä kaksi puulajia keskenään. Rannikolla kasvavat punapuut ovat siis pidempiä, mutta vuoristoseudun mammuttipetäjät taas lyhyempiä ja leveitä. Paras paikka nähdä mammuttipetäjiä on ehkä Mariposa Grove niminen puisto, joka sijaitsee Yosemiten lähellä. Me jätimme kuitenkin väliin vierailun Mariposa Grovessa, koska se olisi tehnyt meidän reittiin melko ison lenkin. Päätimme siis etsiä toisen puiston joka osuisi paremmin reitille. Pienellä tutkiskelulla löysin Henry Cowell Redwoods State Parkin, jonne on vain kymmenisen mailia Santa Cruzista.

DSCF6177-2.jpg
DSCF6240-2.jpg
DSCF6146-2.jpg
DSCF6254-2.jpg

Saapuessamme puiston portille, oli meitä vastassa naishenkilö, jonka hiukset olivat lähes valkeat. Hän oli heti kiinnostunut tietämään mistä päin me kaksi vaaleata matkaajaa olimme kotoisin ja pian selvisikin, että hänen vanhampansa olivat lähtöisin Latviasta. Pienen jutustelun jälkeen nainen toivotti meille mukavaa vierailua puistossa ja jatkoimme kohti parkkipaikkaa. Punapuiden keskellä kiemurtelee leveä ja hyväpohjainen polku, jonka pituus on noin mailin. Lähdimme kulkemaan pitkin polkua, jonka varrelta löytyivät puiston komeimmat ja vanhimmat punapuut. Mukavana bonuksena näimme muutaman pikku peuran, jotka olivat tulleet lounastamaan polun laidalle. USA:n kansallispuistoja kiertäessä ei oikeastaan voi olla törmäämättä peuroihin, jos vain pitää silmänsä auki kulkiessaan. Peurat osaavat kyllä maastoutua hyvin luontoon, mutta näimme niitä useita kertoja matkalla. Luonnossa liikkuessa onkin hyvä pitää repussa mukana pitkä zoomi, jolla pystyy tarvitessa kuvaamaan eläimiä riittävän välimatkan päästä.

Vieraillessame Henry Cowell Redwoods State Parkissa sää vaihteli aurinkoisesta pilviseen. Valtavien puiden kuvaaminen oli melkoisen haastavaa, mutta ikivanhassa metsässä kulkemisessa oli oma tunnelmansa. Metsää voisi kuvailla jopa sadunomaiseksi. Me olimme oikein tyytyväisiä päätökseemme käydä Henry Cowell Redwoods State Parkissa, vaikkei se kuulukaan tunnetuimpien luonnonpuistojen joukkoon. Pieni puisto pääsikin ehkä hieman yllättämään meidät ja olimme molemmat hyvillä mielin metsässä tehdyn kierroksen jälkeen. USA:n pienemmistäkin luonnonpuistoista löytyy pääsääntöisesti aina Visitor Centerit ja siistit wc-tilat. Puitteet on siis tehty varsin mukaviksi matkaajille.

❤ BLOGLOVIN    FACEBOOK    INSTAGRAM 

MaaritKalifornia10 Comments