Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Santa Barbara

DSCF7025-2.jpg
DSCF7022-2.jpg
DSCF6989-2.jpg
DSCF6983-2.jpg
DSCF7601-2.jpg
DSCF7003-2.jpg
DSCF7056-2.jpg
DSCF6995-2.jpg
DSCF7050-2.jpg

Matkatessa pitkin Yhdysvaltojen länsirannikkoa tein mielenkiintoisen havainnon; Aamut olivat lähes poikkeuksetta pilvisiä, mutta puoleen päivään mennessä aurinko porottikin jo täydeltä taivaalta. Kun vertaa edellisen Solvang postauksen kuvia näihin Santa Barbarassa napsittuihin otoksiin, on vaikeaa uskoa, että kuvat ovat otettu vain noin 35 mailin päässä toisistaan ja vieläpä samana päivänä. Santa Barbara on varmasti yksi Kalifornian suosituimmista rantakaupungeista ja sitä kutsutaankin lempinimellä "Amerikan Riviera". On lienee sanomattakin selvää, että mekin halusimme päästä vierailemaan kaupungissa.  Highway 1:stä ajaessa päätyykin väistämättä Santa Barbaraan, sillä tie kulkee halki kaupungin. Meidän visiittimme Santa Barbaraan oli melko pikainen, koska pysähdyimme sinne vain yhdeksi iltapäiväksi matkalla Solvangista Santa Monicaan.

Saapuessamme Santa Barbaraan suuntasimme aivan ensimmäiseksi kaupungin oikeustalolle, joka on yksi alueen hienoimmista nähtävyyksistä. Santa Barbara County Courthouse toi arkkitehtuurillaan oikeastaan mieleen San Simeonissa nähdyn Hearst Castlen. Courthouse valmistui vuonna 1929 ja se edustaa espanjalaista siirtomaatyylin arkkitehtuuria. Rakennus olikin aivan upea ja saimme huomaamatta kulumaan hyvän tovin siellä kuljeskellessa. Itseasiassa koko Santa Barbaran kaupunki on rakennettu hyvin pitkälti espanjalaistyyliin. Kaupunki jouduttiin uudelleenrakentamaan suureltaosin vuoden 1925 maanjäristyksen jälkeen, jolloin siirtomaatyylinen arkkitehtuuri oli suosiossa. Tässä kohtaa täytyykin mainita, että Kalifornia on kauttaaltaan maanjaristyksille herkkää aluetta, sillä mannerlaattojen sauma kulkee pituussuunnassa osavaltion halki. Alueen asukkaiden lisäksi myös turistienkin on hyvä tiedostaa maanjäristysten mahdollisuus ja jonkinlaiset perustiedot olisi hyvä olla siitä, kuinka toimia mahdollisessa vaaratilanteessa.

Kun olimme tutustuneet Courthouseen siirryimme seuraavaksi rantaan, josta etsimme sataman liepeiltä parkkipaikan autolle. Lähdimme kulkemaan pitkin rantakatua ja kävelimme Stearns Wharf -laiturille. Stearns Wharf vetää rannassa suurimmat turistimassat puoleensa, eikä se ole ihme. Laiturilta löytyy ruokapaikkoja erityisesti kalaruuan ystäville ja alue on muutenkin viihtyisä. Laiturin kalastajat houkuttelevat saalineen paikalle lokkeja sekä pelikaaneja, jotka vaanivat ilmaista lounasta. Minua jäi hieman harmittamaan, etten onnistunut saamaan pelikaaneista kunnon kuvia. Ehkäpä siinä onkin tavoitetta tulevaisuuteen, jos vielä joskus pääsen uudelleen Santa Barbaraan. Tosin pelikaaneja näimme paljon myös aiemmin ajaessamme San Fransiscosta etelään pitkin Highway 1:stä.

Ehdimme nähdä Santa Barbarasta vain pienen pintaraapaisun, mutta rantakaupungin tunnelma vaikutti mukavan rennolta ja letkeältä. Kulkiessa pitkin kaupungin aurinkoista rantakatua huomaa elävänsä todeksi sitä mielikuvaa, jonka on haaveissaan luonut aurinkoisesta Kaliforniasta. Katua reunustavat palmut huojuvat lämpimässä tuulessa ja kaikkialla kohtaa iloisia ihmisiä. Kaupungissa viihtyisi helposti pidempäänkin, mutta me olimme päättäneet viettää länsirannikon road tripin neljä viimeistä yötä Santa Monicassa, jonne ajoimmekin Santa Barbarasta lähdettyämme Malibun kautta. Seuraavaksi onkin sitten edessä viimeisten Kalifornia kuvien läpikäynti, jotta pääsen kokoamaan niistä vielä muutaman postauksen. En olisi uskonut, että reissusta riittää juttuja näin pitkäksi sarjaksi, mutta matkan läpikäyminen tässä pitkin talvea on ollut minusta mukavaa ja toivon, että tästä on ollut myös teille lukijoille iloa. Eihän matkamme USA:ssa kuitenkaan Kaliforniaan loppunut, vaan tulossa on vielä tarinaa myös Floridasta, jossa vietimme lomamme viimeiset päivät.