Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Solvang Kalifornia

DSCF6802-2.jpg
DSCF6791-2.jpg
DSCF6783-2.jpg
DSCF6843-2.jpg
DSCF6835-2.jpg
DSCF6770-2.jpg
DSCF6761-2.jpg
DSCF6769-2.jpg
DSCF6824-2.jpg
DSCF6807-2.jpg

Santa Barbaran piirikunnassa Kaliforniassa sijaitsee pikkuruinen kaupunki Solvang. Kaupunki on perustettu 1900-luvun alussa tanskalaisten maahanmuuttajien toimesta. Kaupungista tekee poikkeuksellisen sen arkkitehtuuri, joka mukailee perinteistä tanskalaista rakennustyyliä. Tanskalaisessa kaupungissa tuulimyllyineen keskellä Kaliforniaa riittää varmasti monille ihmeteltävää. Myös suomalaiselle turistille kaupunki on hauska kohde vierailla, vaikkei skandinaavisuus meille niin erikoislaatuista sinänsä olekaan. Pysähdyimme Solvangiin sunnuntaiaamuna 28.9. tehdessämme matkaa kohti Santa Barbaraa.

Olimme yöpyneet edellisyön Highway 1:sen varrella Lompocissa sijaitsevassa Embassy Suites Lompoc -hotellissa, joka kuuluu Hilton hotelliketjuun. Yöpyminen oli edullinen ja hotelli ansaitsee ehdottomasti suositukseni. Huoneet olivat tilavat ja aamupala oli varmasti reissun paras. Kuten jo aiemmin Highway 1 -postaukseen kirjoitinkin, jouduimme hotellille saapuessa varmistamaan, että olimme varmasti oikeassa pihassa. Hotellin parkkipaikkaa nimittäin koristi noin parikymmentä Ferraria, muutama Maserati ja Lotus. Lompocissa sattui juuri tuona viikonloppuna olemaan Exotic Car Show, jonka osanottajat kaikesta päätellen suosivat samaa hotellia kuin mekin. Meitä kahta reissussa rähjääntynyttä matkaajaa jopa hieman huvitti mennä hotellin vastaanottoon, sillä emme varmasti olleet illan fiineimmät hotellivieraat. Hyvin nukutun yön jälkeen nousimme tapamme mukaan ylös aikaisin ja suuntasimme aamupalalle ensimmäisten joukossa. Reissun päällä ehtii tehdä hurjan paljon yhden päivän aikana, kun päivän aloittaa jo aamun koitteessa. Niinpä pääsimme lähtemään tien päälle hyvissä ajoin ja huristelimme pilvisessä aamussa kohti puolentunnin matkan päässä sijaitsevaa Solvangia. Solvangissa käydäkseen täytyy Lompocista suunnata Highway 1:sen sijasta tielle 246, joka kannattaa huomioida mikäli tanskalaiskaupunki kiinnostaa.

Saavuimme Solvangiin sen vielä uinuessa pilvipeittonsa alla. Auto oli helppo parkkeerata tyhjän kadun varteen ja olimme ensimmäiset ulkoilijat autioilla kaduilla. Solvangissa on lukuisia leipomoita, ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä, joissa on tarjolla tanskalaisia- ja skandinaavisia tuotteita. Kaikki liikkeet olivat tietenkin vielä aamulla kiinni, mikä oli sinänsä sääli, mutta toisaalta aution kaupungin kohtaamisessa on viehätyksensä, joka on vertaansa vailla. Kiertelimme ehkä noin tunnin ajan pitkin hiljaisia katuja, kunnes aamun ensimmäisiä turisteja alkoi vähitellen ilmestyä katukuvaan. Jos haluaa päästä nauttimaan Solvangin eläväisestä tunnelmasta ja kaupungin liikkeiden tarjonnasta kannattaa vierailu ajoittaa johonkin muuhun kuin anivarhaiseen aamuun. Meille sopi kuitenkin enemmän kuin hyvin rauhallisen sunnuntaiaamun viettäminen seesteisessä pikkukaupungissa.