Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Bill Baggs Cape Florida State Park

DSCF7825-2.jpg
DSCF7837-2.jpg
DSCF7879-2.jpg
DSCF7876-2.jpg
DSCF7829-2.jpg
DSCF7883-2.jpg

Meillä oli reissussa vain yksi päivä käytettäväksi Miamissa. Aamupäivän kulutimme South Beachillä ja iltapäiväksi siirryimme Key Biscayne -saarelle, ja tarkemmin sanottuna saaren eteläosaan Bill Baggs Cape Florida State Park -puistoon. Joku muu olisi saattanut käyttää päivän Miamissa hieman eritavalla, mutta meistä tuntui mukavalta ajatukselta lähteä ulkoilemaan iltapäiväksi Bill Baggsiin. Puisto on saanut nimensä The Miami News -lehden päättoimittaja Bill Baggsin mukaan, joka teki peräänantamattomasti töitä saadakseen alueen säilytettyä rakentamattomana ja luonnontilaisena. Alue on nykyisin erittäin suosittu ulkoiluun ja siellä voi harrastaa esimerkiksi lukuisia vesiurheilulajeja. Parisen kilometriä pitkä pehmeähiekkainen uimaranta on valittu säännönmukaisesti USA:n kymmenen parhaan rannan joukkoon. Puiston historillisesta annista vastaa saaren eteläisessä kärjessä sijaitseva Miamin alueen vanhin rakennus, joka on vuonna 1825 valmistunut näyttävä Cape Florida Lighthouse -majakka. Majakan lähellä on myös vanha punatiilinen majakanhoitajan talo, jota kunnostettiin meidän vierailun aikana.

Kuljimme puistossa lähinnä sen itäistä laitaa pitkin, mutta läntisen rannan puolelta olisi löytynyt mangrove kosteikossa kulkevia polkuja, sekä No Name Harbor -satama. Kulkiessamme erästä polkua pitkin huomasimme polun yllä roikkuvat valtavat hämähäkinseitit, joita kutoivat suuret hämähäkit. Olin lukenut joskus ennen reissua noista hämähäkeistä ja ymmärtääkseni ne ovat vaarattomia ihmiselle. Bill Baggsissa vilisi suuria vihreitä iguaaneja, joita on myös paljon Florida Keyseillä. Esimerkiksi hotellimme pihassa Key Largossa olimme jo ehtineet tutustua muutamaan suureen liskoon. Hurjasta ulkonäöstään huolimatta iguaanit ovat kasvissyöjiä ja ne ovat varautuneita ihmisten lähellä. Bill Baggsissa on myös hyvät mahdollisuudet bongailla lintuja, mutta suurimman kiinnostuksen minussa herättivät kuitenkin puiston vikkelät ja uteliaat pesukarhut. Pesukarhut viihtyvät hyvin ihmisten läheisyydessä ja tuolla puistossa niitä houkutti erityisesti ihmisten roskakoreihin heittämät ruuan jätteet.

On ymmärrettävää, että osa ihmisistä ei pidä pesukarhuista, koska ne saavat varmasti myös tuhoa aikaiseksi. Meitä kuitenkin ärsytti puistossa suunnattomasti erään perheen lapset, jotka jahtasivat kepit käsissään pesukarhuja. Mielestäni ihan jokaisen vanhemman tehtävä olisi opettaa lapsensa kunnioittamaan kaikkea elollista. USA:ssa oli huomattavissa, että siellä ihmiset uskalsivat kuitenkin paljon rohkeammin aukaista suunsa ja puuttua muiden tekemisiin. Eräässä kohtaa näimme pesukarhun, joka yritti kiivetä roskakoriin. Ohi kulkenut poika potkaisi kohti eläintä, mutta lähellä ollut tuntematon mies suuttui ja piti pojalle puhuttelun. Monesti kuulee arvosteltavan Jenkkien small talk -kulttuuria, jossa ihmiset höpöttelevät niitä näitä tuntemattomille ilman syvällisempää kiinnostusta keskustelukumppania kohtaan. Mielestäni sen takana on kuitenkin aitoakin kiinnostusta ja ihmiset uskaltavat keskustella monista asioista avoimemmin kuin mihin täällä Suomessa on totuttu. Saaimme myös pitkin reissua monia kullan arvoisia vinkkejä täysin tuntemattomilta, puhumattakaan keskusteluista vierustoverien kanssa metro- tai bussimatkoilla.

Päivän mittaisen Miami visiitin päätteeksi suuntasimme illaksi takaisin Key Largoon. Reissumme loppu alkoi jo häämöttää, sillä jäljellä oli enää vain yksi kokonainen päivä, jonka jälkeen koittaisi paluu Suomeen. Viimeisen päivän vietimme Florida Keyseillä Bahia Hondan ihanalla uimarannalla, sekä Yhdysvaltain eteläisimmässä kaupungissa Key Westillä. Jäljellä on siis enää matkapostaus Key Westiltä ja sitten onkin reissupäiväkirja tältä neljän viikon matkalta paketissa.

MaaritFlorida10 Comments