Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Kesäretki

DSC_3528.jpg
DSC_3514.jpg
DSC_3521.jpg
DSC_3500.jpg

Meidän kesäloma starttasi melko tarkalleen pari viikkoa sitten perjantaina kun suuntasimme auton nokan kohti Itä-Suomea. Matkalla pysähdyimme pitkästä aikaa seuraamaan ratsastuskilpailujakin, joissa oma kasvattini oli kisaamassa uuden ratsastajansa kanssa. Saatiin oikein mukava alku lomalle heppakisoista ja siitä olikin hyvä jatkaa pitkäksi viikonlopuksi vanhempieni luo. Alunperin olimme pyöritelleet ajatusta parin viikon mittaisesta lomasta matkailuautolla perheen kesken Norjaan, mutta koska päädyimme nappaamaan mieheni kanssa lennot Kroatiaan typistyi perheen kesäretki päivän mittaiseksi kotiseutumatkailuksi Itä-Suomessa. Matkan pituus ei onneksi kuitenkaan määritä sen laatua, joten lyhyt retkemme perheen kanssa osoittautui vallan mukavaksi. Mukana reissussa meillä oli tietenkin myös labradorinnnoutaja Roope, joka on viimekesäisestä pennun pallerosta kasvanut jo ison koiran mittaan. Roope rakastaa autossa matkustamista, joten se on mainio reissumies matkalle mukaan. Suureksi harmiksi Roopella on kuitenkin ilmennyt vakava lonkkavika, jonka vuoksi sitä ei voi ottaa pitkille kävelyille mukaan. Onneksi Roope viihtyy hyvin matkailuautossa sillä aikaa kun kotiväki tutustuu uusiin ympäristöihin.

Kävimme päivän mittaan tutustumassa Paateriin, sekä Pielisen kotiseutumuseoon Lieksassa. Molemmat olivat sellaisia kohteita, joihin emme ehkä olisi mieheni kanssa kahdestaan lähteneet, mutta vanhempieni suunnittelemalla retkellä ne osoittautuivat todella mukaviksi vierailukohteiksi. Teen Paaterista ja Pielisen museosta vielä kokonaan omat postauksensa, jolloin molemmat tulevat paremmin esitellyiksi. Itä-Suomessa kesän saapuminen oli ehkä reilun viikon eteläistä Suomea jäljessä, mutta oikea kesän tuntu oli ilmassa pienine sadekuuroineen. Päivän retki perheen kanssa oli niin onnistunut, että aloimme toden teolla suunnitella vuoden päästä toteutettavaksi yhteistä retkeä Lappiin ja Norjaan. Aika näyttää saadaanko koko konkkaronkalla sellainen reissu ensi kesänä toteutumaan. Visiittimme loman alussa Itä-Suomeen oli nopea, koska lentomme Kroatiaan lähti jo tiistaiaamuna.

Minulla on tapana loman aikana jättää puhelin sivuun, sekä irroittautua television katselusta ja internetin käytöstä. Niinpä myös blogi saa lomalla usein jäädä hetkeksi unholaan. Monet tykkäävät kirjoitella blogia reissun päältä, mutta minulta sellainen ei mitenkään onnistuisi. Palasimme eilen kotiin Kroatiasta, josta teimme kiertomatkan vuokra-autolla myös Montenegroon ja Bosnia-Herzegovinaan. Reissupostaukset Balkanilta saavat kuitenkin vielä odottaa sen verran, että esittelen teille ensin Paaterin ja Pielisen museon.

MaaritSuomiComment