Travel & Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

Lammassaari - Kuusiluoto

Muutimme parisen vuotta sitten tänne Espoon laitamille asuttuamme sitä ennen vuoden Arabianrannassa Helsingissä. Helsingissä asuessa minulla oli tapana käydä viikonloppuisin ulkoilemassa kamerani kanssa Vanhankaupunginlahden ulkoilualueilla. Tein retkeni aina yksin lukuunottamatta juoksulenkkejä, joita teimme silloin tällöin rannalle mieheni kanssa. Olimme vasta muuttaneet Helsinkiin Itä-Suomesta, eikä minulla oikeastaan ollut ystäviä täällä. Niinpä kamerasta tuli nopeasti paras ystäväni, jonka kanssa huomasin uskaltautuvani sellaisiinkin paikkoihin ja tapahtumiin, joihin en olisi aiemmin tohtinut yksin lähteä. Läheinen luonto puolestaan muodosti tietynlaisen turvallisen sataman, johon oli hyvä lähteä kulkemaan yksin kameran kanssa. Luonnossa yksin samoilu antoi ajatuksille tilaa ja toi tasapainoa uuteen elämään Etelä-Suomessa. Arabianranta oli kuitenkin jätettävä taakse siellä vietetyn vuoden jälkeen, kun uusi koti löytyi Espoosta. Vaikka olenkin oikein tyytyväinen nykyiseen kotiimme ja ympäristöön Espoossa, niin silloin tällöin pakkaan reppuni ja suuntaan tutuille poluille Helsinkiin.

DSC_7634-2.jpg
DSC_7804.jpg
DSC_7661.jpg
DSC_7809.jpg
DSC_7752.jpg
DSC_7740.jpg
DSC_7692.jpg
DSC_7724.jpg
DSC_7721-2.jpg
DSC_7793-2.jpg
DSC_7672.jpg

Heräsin eräänä elokuisena lauantaina neljän jälkeen ja lähdin ajelemaan aamun härämärässä Vanhankaupunginlahdelle. Aamuinen retki oli ollut mielessäni koko kesän, mutten kesän kiireiden vuoksi ollut ehtinyt tekemään sellaista aiemmin. Olin tarkastanut illalla säätiedotteen ja se lupasi mukavaa ulkoilusäätä aamulle. Jätin autoni parkkiin ja lähdin kulkemaan Lammassaareen johtaville pitkospuille. Aurinko ei ollut vielä noussut, mutta täysikuu oli painumassa mailleen loistaen suurena pallona vastarannan kerrostalojen takana. Hengitin aamun kosteata ja raikasta ilmaa nautiskellen hiljaisuudesta ja yksinäisyydestä. Tai on kai väärin sanoa yksinäisyydestä, sillä enhän tuntenut itseäni sellaiseksi lainkaan, mutta olin ainakin aamun ainoa kulkija. Päästyäni Lammassaareen jatkoin matkaani seuraaville pitkospuille, jotka johtivat piskuiseen Kuusiluotoon. Kenkäni kastuivat kosteilla pitkospuilla, jotka notkuivat jalkojeni alla. Pian saavuin saaren pienelle portille, jonka tehtävänä on huolehtia, etteivät saaren lampaat pääse karkuteille.

Olin aamun ensimmäinen vierailija Kuusiluodolla. Kävelin saaren halki rantaan, jossa kolme päkäpäätä olivat aamu-unillaan. Juttelin rauhallisesti lampaille kulkiessani, etteivät ne säikähtäisi aamuista vierasta. Menin istuskelemaan rantakalliolle lampaiden viereen ja annoin ajan kulua. Auringon noustua saaren kallioisen laen takaa heräilivät myös lampaat uuteen päivään. Pian ne kipittelivätkin ruokailemaan läheiseen heinikkoon. Katselin vielä hetken uusia ystäviäni kunnes jätin kolmikon jatkamaan ruokailuaan. Kello kävi kahdeksaan tehdessäni paluumatkaa, ja päätin kiertää vielä nopean lenkin Lammassaaressa, joka on tunnettu kaupunkilaisten pienistä kesämökeistä. Nautin suunnattomasti hiljaisesta aamusta, sillä kaikki tuntuivat olevan vielä unten mailla. Vasta palatessani autolle näin Vanhankaupunginlahdella muutaman kalastamaan tulleen miehen.

Kesäiset aamut ovat oikeastaan parasta mitä tiedän. Minusta on ihana nousta anivarhain ja lähteä kulkemaan kameran kanssa hiljaiseen aamuun. Valitettavan usein viikonloppuisin vain tulee nukuttua työviikolta kertyneitä univelkoja pois ja herääminen auringonnousuun tuntuu mahdottomalta. Lammassaari on varmasti monelle pääkaupunkiseudulla asuvalle tuttu kohde ulkoiluun, mutta muistutuksena vielä, että se on luonnonsuojelualuetta, eikä sinne saa viedä esimerkiksi koiria. Lammassaaresta löytyy lintutorni, ja alue on erityisen suosittu lintujen bongailuun. Saaren mökkiläisille täytyy suoda rauha, joten ulkoilijoiden kuuluu pysyä vain merkityillä poluilla. Lammassaaresta ei löydy lampaita vaikka nimi antaisi niin ymmärtääkin vaan lampaat viettävät kesän viereisessä Kuusiluodossa. Rauhallinen Kuusiluoto on enemmän minun mieleeni, mutta monet tykkäävät Lammassaaren mökkitunnelmasta ja mahdollisuudesta lintujen tarkkailuun.

Kuulisin mielelläni vinkkejä myös muista mukavista ulkoilualueista pääkaupunkiseudulla, eli kommenttiloota on avoinna keskustelulle; mitkä ovat mielestäsi pääkaupunkiseudun parhaat ja kauneimmat paikat ulkoiluun? Seuraavasta postauksesta alkaen voisimme siirtyä näistä kotoisen Suomen maisemista Keski-Eurooppaan, nimittäin palasimme hiljattain puolentoista viikon reissulta Saksaan, Itävaltaan ja Pohjois-Italiaan. Tulevissa postauksissa on siis luvassa tunnelmia syyskuiselta kesälomaltamme Euroopasta.

❤ BLOGLOVIN    FACEBOOK    INSTAGRAM 

MaaritSuomi53 Comments