Travel & Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

Plitvice

Plitvicen kansallispuisto on eittämättä Kroatian suosituin luonnonnähtävyys. Puiston kiinnostavin alue on Korana joesta muodostuneet kuusitoista järveä ja sen lukemattomat vesiputoukset. Puisto on myös aivan ainutlaatuinen vehreydessään ja se valittiin vuonna 1979 yhdeksi Unescon maailmanperintökohteeksi. Me varasimme kokonaisen päivän puistossa käyntiin ja saavuimme paikalle heti aamulla porttien auettua. Puistossa on valittavissa useita eri mittaisia reittejä, joista me valitsimme kaikkein pisimmän reitn, jonka kestoksi ilmoitettiin 6-8 tuntia.

DSC_6010-2.jpg
DSC_6274.jpg
DSC_6220.jpg
DSC_5982-2.jpg
DSC_6189-2.jpg
DSC_6164-2.jpg

Plitvicessa vierailee vuosittain yli miljoona turistia. Aamulla puisto oli ensimmäisen tunnin ajan mukavan rauhallinen, mutta sitten alkoivat suuret turistimassat saapua. Jossain vaiheessa kuljimme muiden vierailijoiden kanssa kuin possut junassa lankuista rakennettuja polkuja pitkin, ja näimmepä erään tapauksen, jossa teini-ikäinen tyttö humpsahti ruuhkaiselta polulta järveen. Kokemus Plitvicessä oli siis lähes päinvastainen verraten edellisen päivän vierailuun Unan kanssallispuistoon, jonka jaoimme vain muutaman vierailijan kesken. Plitvice jakautuu kahteen osaan; ylä- ja alajärviin, joista alajärvet ovat suositummat. Alajärviltä löytyy myös Kroatian korkein vesiputous Veliki Slap, joka on peräti 78-metrinen. Meidän matkaamme edeltäneinä viikkoina olivat rankkasateet piiskanneet puistoa, ja siitä syystä pari polkua oli jouduttu sulkemaan alajärviltä. Ehkäpä juuri siitä syystä normaalisti hieman rauhalisempi yläjärvien alue oli turisteja pullollaan. Olimme aloittaneet kierroksemme alajärviltä, mikä oli siinä mielessä ihan hyvä ratkaisu, että ehdimme nähdä ehkäpä puiston kauneimman alueen hieman seesteisemmässä tunnelmassa.

On sanottava, että enpä ole ennen nähnyt niin kirkasta vettä kuin Plitvicessä. Siellä kalat ja sorsat uiskentelivat sulassa sovussa keskenään vedessä, joka kimalsi turkoosin eri sävyissä. Plitvice on oikea paratiisi luonnon ja vehreyden ystävälle, ja aivan varmasti myös alueen eläimille.

Pääsymaksu puistoon oli muistaakseni 180 kunaa per henkilö, eli kolmisenkymmentä euroa. Hinta on melko arvokas, mutta rahalle saa kyllä vastinetta. Jos halua välttyä ruuhkilta puistossa, kannattaa harkita vierailua sinne selvästi sesongin ulkopuolelta. Me majoituimme edellisen yön eräässä B&B majatalossa puiston lähistöllä, joten pääsimme paikalle heti porttien aukeamisen aikaan. Kun olimme saaneet kierroksemme puistossa kierrettyä ja eväät napostelluiksi jatkoimme iltapäivällä matkaamme kohti Splitin vieressä sijaitsevaa Trogiria, jossa oli kahden viimeisen yön majapaikkamme. Trogiriin ajo kesti noin kolmisen tuntia ja kävimme matkalla syömässä eräässä pienessä paikallisessa ravintolassa.

❤ BLOGLOVIN    FACEBOOK    INSTAGRAM 

MaaritKroatia12 Comments