Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Taianomainen aamu Kolilla

DSC_7376-2.jpg
DSC_7385-2.jpg
DSC_7411-2.jpg
DSC_7464-2.jpg
DSC_7422-2.jpg
DSC_7425-2.jpg
DSC_7498-2.jpg

Koli on minulle Suomen luonnonpuistoista kaikkein rakkain. Sijaitseehan se vain alle tunnin ajomatkan päässä synnyinseuduiltani. Nuoruudessani en vieraillut Kolilla juuri lainkaan, mutta nyt iän karttuessa olen mahdollisuuksien mukaan pyrkinyt käymään Kolilla vuosittain. Haaveenani olisi viettää jonain kesänä kokonainen viikko Kolilla kuljeskellen ja tutustuen perusteellisesti alueen luontoon.

Kun suunnittelimme keväällä hyvälle ystävälleni polttareita oli Koli heti ensimmäisenä vaihtoehtona mielessä harkitessamme mökin vuokrausta. Suunnitelmat etenivät, ja niin pakkasimme tyttöporukan kesäkuisena lauantaina kolmeen henkilöautoon ja suuntasimme Kolille. Päivän aktiviteetteihin kuului muunmuassa ratsastusta Kolin vaaramaisemissa, ja illan tullen asetuimme mökille viettämään iltaa mukavan yhdessäolon merkeissä. Aamun sarastaessa kolmen maissa hipsimme muutaman ystäväni kanssa Ukko-Kolin huipulle kuvaamaan auringonnousua. Edellisenä päivänä oli satanut, joten lämpötilavaihtelujen ollessa suuret arvasimme aamulla nousevan hieman usvaa. Päivästä oli tulossa osittain pilvinen, mutta aurinko värjäsi hetken ajaksi taivaanrannan purppuran väreihin. Laskeutuessamme alaspäin Ukko-Kolilta näimme utua kaukana horisontissa. Lähdimme auton kanssa liikkeelle ja pysähtelimme välillä tehdäksemme pieniä kävelyitä. Alueen lammet ja kosteat suot olivat kevyen usvaverhon peitossa.

Vaikka nämä kuvat ovat otettu kesäkuussa, voisivat ne olla yhtä hyvin kuvattu nyt syyskuussa. Syksy on useimmiten juuri sitä aikaa jolloin aamut ovat kosteita ja taianomaisen kauniita. Kuten olen aiemminkin todennut on Suomen luonto yksi minun suosikkikohteeni valokuvaukseen. Jostain syystä koen, että täältä tutuista maisemista, joissa voi samoilla kiireettömästi, on kaikkein helpoin saada kauniita luontovalokuvia. Seuraavassa postauksessa aion esitellä teille vuorostaan yhden suosikkipaikoistani täältä pääkaupunkiseudulta.

Oletteko te käyneet joskus Kolilla tai mikä on suosikkinne Suomen luonnonpuistoista?

MaaritSuomi16 Comments