Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Pyhäselän rannalla

DSC_3255-2.jpg
DSC_3269-2.jpg
DSC_3524-2.jpg
DSC_3301-2.jpg
DSC_3304-2.jpg
DSC_3322-2.jpg
DSC_3388-2.jpg
DSC_3501-2.jpg
DSC_3513-2.jpg
DSC_3519-2.jpg
DSC_3523-2.jpg

Kävelin rantaan ja katsoin avointa vettä edessäni. Tuuli puhalsi ohuiden sormikkaideni läpi kohmettaen kameraa pitelevät sormeni lähes tunnottomiksi. Kääntäessäni katseeni oikeaan näin taivaalla möllöttävän kuun ja hetken päästä pastellisen vaaleaksi värjäytyvän taivaan. Vasemmalle katsoessani näin sen sijaan lämpimän oranssinpunaisen taivaanrannan, joka kertoi auringon kohta pilkistävän horisontissa. Voimakas aallokko oli paiskannut rantaan erikokoisia jäälohkaireita ja vesi oli hyistä jäämursketta. Kello oli jo yhdeksän, mutta aurinko ei ollut vielä noussut - sekin nukkuu talviaamuisin pidempään. Lähdimme kävelemään rantaan kerrostuneen jäätikön päällä, joka ajoittain petti jalkojen alla.

Oli joulun jälkeinen sunnuntai, ja halusimme lähteä aamukävelylle johonkin sopivaan paikkaan, missä voisimme nähdä laskevan kuun ja nousevan auringon samaan aikaan. Rannassa astellessamme tuumasimme, että aivan kuin olisimme Jäämerellä, mutta todellisuudessa olimme Pyhäselän rannalla Joensuussa. Aamu oli uskomattoman kaunis ja kävely teki hyvää levättyjen joulunpyhien jälkeen. Muutaman tunnin ulkoilun jälkeen palasimme takkatulen ääreen viettämään joululomamme viimeiset rippeet.

Aamuisesta kävelyretkestämme on nyt kulunut viikko ja uusi vuosikin on ehditty jo polkaista käyntiin. Kulunut vuosi sujui omalta osaltani varsin mukavasti, mutta etenkin loppuvuodesta hevoseni sairastaminen toi huolta ja harmia. Kävimme pariin otteeseen ulkomailla, joista kevään reissu suuntautui Balkanille ja syksyllä taas vierailimme Keski-Euroopassa. Tulevalle vuodelle meillä ei ole mitään lukkoon lyötyjä reissusuunnitelmia, mutta ehkäpä päällimäisenä toiveenani olisikin pyrkiä ulkoilemaan entistä enemmän täällä kotisuomessa. Tulevalle vuodelle riittää vielä kerrottavaa Euroopan reissultamme, joten kuvia ja tarinoita on tulossa niin Itävallan, Italian kuin Saksankin puolelta. Tämän postauksen myötä haluan toivottaa kaikille lukijoille onnellista uutta vuotta! Onko teillä tulevalle vuodelle jotain erityisiä suunnitelmia tai toiveita?

MaaritSuomi8 Comments