Travel & Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

Telttaretkelle Afrikkaan

Lähes vuoden kestänyt odotus alkaa olla nyt loppusuoralla, sillä tänään lähdemme jännittävälle matkalle kohti eteläistä Afrikkaa. Olin jo oikeastaan ehtinyt unohtaa kauan eläneen haaveeni safarista Afrikassa, kunnes mieheni totesi eräänä iltana melko tarkalleen vuosi sitten haluavansa matkustaa Afrikkaan. Tuossa vaiheessa safari ja Afrikka tarkoitti meille Keniaa tai Tansaniaa, mutta kaiken tehdyn tutkimustyön jälkeen totesimme noiden molempien olevan meidän budjettimme ulottumattomissa, ainakin sellaisena matkana millaisen halusimme toteuttaa. Myös matkan ajankohta siirtyi aluksi ajateltua paljon pidemmälle, kun oman elämän korttipakka hajosi harmillisten tapahtumien myötä. Jossain vaiheessa ehti jo näyttää siltä, että saisimme kuopata koko matkasuunnitelman.

Ryhdyimme kuitenkin miettimään olisiko meidän mahdollista tehdä matka Afrikkaan jotenkin muuten, kuin maksamalla itsemme kipeiksi opastetusta safarista Keniassa tai Tansaniassa. Olimme sivunneet jo aiemmin mietteissä Etelä-Afrikkaa ja Krugerin kansallispuistoa, mutta se ei tuntunut vastaavan haaveisiimme laajoista savanneista, jollaisia taas Keniassa olisi. Eteläisen Afrikan etuna taas oli, että siellä olisi mahdollista lähteä safarille omatoimisesti vuokra-autolla ilman tarvetta ostaa valmista safaripakettia. Kahmin tietoa Afrikan hienoimmista safarikohteista ja luonnonnähtävyyksistä, ja samalla siirsin katsettani kartalla yhä laajemmalle alueelle.

Siinä vaiheessa kun tunsimme lyövämme matkasuunnitelman suhteen päätä seinään kutsui ystäväni Elina meidät istumaan iltaa Afrikka-aiheisten matkatarinoiden pariin. Tuolloin Mikko ja Janne olivat juuri palanneet seikkailuhenkiseltä safarilta Etelä-Afrikasta, Zimbabwesta ja Botswanasta, johon valmistautumisessa Elina ja hänen miehensä Tomi olivat omien matkakokemustensa kautta auttaneet poikia. Nyt oli meidän vuoromme saada näiltä Afrikan konkareilta apua oman matkamme suunnitteluuun. Tuon illan jälkeen alkoivat meidänkin ajatukset reissun suhteen kirkastua. Innostuin kovasti ajatuksesta vuokrata samanlainen teltta-auto, jollaisella Mikko ja Janne taittoivat matkan, vaikkakin tiesin tuolloin, ettei meistä kumpikaan ollut telttaillut tai retkeillyt kunnolla koskaan aiemmin. Vähitellen saimme päätettyä matkaan käytettävän ajan sekä tulevan reitin, ja sekin varmistui, että tekisimme matkan omatoimisesti safariautolla.

Helsinki - Johannesburg - Kruger - Okavango Delta - Moremi - Chobe - Etosha - Swakopmund - Sossusvlei - Windhoek - Helsinki

Matkamme kestää reilun kolmisen viikkoa ja ajokilometrejä kertyy noin 6000. Lennämme Helsingistä yhdellä vaihdolla Johannesburgiin, josta vuokraamme auton safariautofirma Bushlorelta. Ensimmäinen kohteemme on Krugerin kansallispuisto Etelä-Afrikassa. Krugerista matkaamme Botswanaan ja sen kuuluisalle Okavangon suistoalueelle ja Choben kansallispuistoon. Botswanasta jatkamme Namibiaan ja siellä vietämme neljä yötä Etoshan kuivassa ja karussa kansallispuistossa. Etoshasta ajamme Atlantin rannikolle Swakopmundiin, josta siirrymme reissun viimeiseen varsinaisen kohteeseen Namib Naukluvtin autiomaahan ja sen upeille dyyneille Sossusvleihin. Matkamme päättyy Namibian pääkaupunkiin Windhoekiin, josta lennämme takaisin Suomeen. Reissumme koostuu siis lähes täysin kansallispuistoista, lukuunottamatta ajopäiviä puistojen välillä.

Majoitumme lähes kaikki yöt leirintäalueilla avolava-automme päälle pystytettävässä teltassa, mutta muutamaksi yöksi olemme varanneet hotellin. Tämä matka on vaatinut valtavan määrän valmisteluja ihan siitä lähtien, että olemme opetelleet telttailua sekä leirielämän alkeita, tehneet huolellisen matkasuunnitelman, ja hankkineet matkalla välttämättömiä tarvikkeita.

Vietämme suurimman osan matkasta luonnonpuistoissa ja haaveissa on tietysti nähdä mahdollisimman paljon eläimiä. Vaikka valitsemamme maat ovatkin melko turvallisia, niin on kuitenkin monia seikkoja joista täytyy muistaa huolehtia. Villieläinten läsnäoloa ei saa missään vaiheessa unohtaa leiriytyessä tai puistoissa liikkuessa, ja yöt on pysyteltävä visusti teltan suojissa. Autoillessa on hyvä pitää aina ovet lukittuina mahdollisten rosmojen varalta, eikä omaisuuttaan parane muutenkaan esitellä liiemmin. Ja autoilusta puheenollen, Etelä-Afrikassa on vasemmanpuoleinen liikenne. Nyt starttaava matkamme tulee varmasti olemaan yksi jännittävimmistä kokemuksistamme, mutta samalla uskon ja toivon sen olevan juuri oikealla tavalla ikimuistoinen. En edes osaa kuvitella miten hienolta tuntuu nähdä ihka ensimmäinen norsu, kirahvi, seepra, leijona tai mikä tahansa muu savannien asukki, tai millaista on nukahtaa ensimmäisen kerran teltassa kuunnellen yön ääniä. Odotan myös innolla sopivaa hetkeä päästä ihailemaan kirkkaana tuikkivaa tähtitaivasta, jota ei ole pilaamassa kaupunkien valosaaste.

Näissä tunnelmissa lähdemme kohti suurta seikkailua ja palaamme marraskuun alussa takaisin Suomeen. Blogi hiljenee matkamme ajaksi, mutta jos saamme sopivasti nettiyhteyttä niin saatanpa kertoa kuulumisiamme matkalta sosiaalisen median puolella. Jos haluat varmistaa matkassa mukana pysymisen niin laitappa blogi seurantaan myös Facebookissa ja Instagramissa.

❤ BLOGLOVIN    FACEBOOK    INSTAGRAM 

Maarit14 Comments