Travel & Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

Illallinen gepardien tapaan

Ensimmäisenä iltanamme Etoshan kansallispuistossa Namibiassa pääsimme todistamaan luonnon kiertokulkua sen raadollisimmalla tavalla, kun kolme gepardia söivät pyydystämäänsä springbok -antilooppia aivan silmiemme alla. Olimme juuri aloittaneet illan kierroksen, kun vastaamme ajanut pariskunta pysäytti meidät ja kertoi tekemästään gepardihavainnosta lähistöllä. Olimme jo Krugerissa nähneet vilaukselta tien yli rientäneen gepardin, mutta nyt luvassa oli jotain aivan muuta. Lähdimme saman tien ajamaan opastettuun suuntaan, ja pian löysimmekin muutaman auton, jotka olivat pysähtyneet ihmettelemään kahta tien laidalla maannutta gepardia. Erotin pusikosta myös saaliin, jonka syömistä ei kukaan ollut vielä aloittanut. Näytti siltä, että nämä raskaasti puuskuttaneet kissapedot keräsivät voimia ajojahdin päätteeksi, ennen kuin jaksoivat käydä saaliinsa kimppuun.

Vähitellen gepardit liikkuivat saaliin luo ja aloittivat aterioinnin. Eikä mennyt kauaakaan, kun areenalle asteli kolmaskin täpläpusero, joka liittyi ruokailijoiden joukkoon. Kissat nauttivat saaliistaan sulassa sovussa, mutta tarkkailivat hermostuneena ympäristöä. Gepardien oli pakko ahmia saaliinsa kiireellä, sillä jos paikalle olisi saapunut vaikkapa leijonia, olisivat gepardit joutuneet väistämään itseään suurempia petoja. Vajaassa tunnissa saalis olikin lähes kokonaan kaluttu.

DSC_5806.jpg
DSC_8342.jpg
DSC_8313.jpg
DSC_8397.jpg
DSC_8329.jpg
DSC_8331.jpg
DSC_8401.jpg
DSC_8430.jpg
DSC_8432.jpg

Juuri gepardit ovat omia suosikkejani Afrikan kissapedoista, sillä pidän niiden jaloudesta ja atleettisuudesta. Gepardi on myös maailman nopein maanisäkäs, ja se yltää keskimäärin jopa 100 kilometrin tuntinopeuteen. En odottanut, että näkisimme gepardeja aivan tällaisissa merkeissä, mutta oli mielenkiintoista päästä näkemään myös raadollisempaa puolta luonnon kiertokulusta. Vaikka kuolleen eläimen näkeminen tuntuikin surulliselta, niin toinen puoli minusta iloitsi siitä, että gepardit onnistuivat saamaan välttämättömän ravintonsa. Gepardit ovat uhanalaisia ja ne ovatkin Namibiassa rauhoitettuja. Lajin uhkana on esimerkiksi elinalueiden supistuminen ja kilpailu ravinnosta muiden petoeläinten kanssa.

Tämä kohtaaminen gepardien kanssa ylitti kaikki odotuksemme mitä olimme asettaneet Etoshalle, ja täydensi hienosti myös muita matkalla koettuja safarielämyksiä. Etosha jäi reissumme viimeiseksi safarikohteeksi, mutta loppumatka tarjosi vielä monta muuta hienoa hetkeä luonnossa.

❤ BLOGLOVIN    FACEBOOK    INSTAGRAM 

MaaritNamibia14 Comments