Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Namibin autiomaa

DSC_9423.jpg
DSC_9574.jpg
DSC_8079.jpg
DSC_9507.jpg
DSC_7420.jpg
DSC_7442.jpg
DSC_7464.jpg
DSC_9588.jpg
DSC_9535.jpg
DSC_7454.jpg
DSC_9575.jpg
DSC_7509.jpg

Meidän Afrikan reissumme viimeisenä etappina oli Namibin autiomaassa Namib-Naukluftin kansallispuisto, ja siellä sijaitseva Sossusvlein alue. Namibin autiomaa sijaitsee suurimmaksi osin Namibian alueella ja se myötäilee noin 1600 kilometrin matkalla Atlantin rannikkoa. Autiomaata pidetään maailman vanhimpana ja sen arvellaan syntyneen noin 80 miljoonaa vuotta sitten.

Matkalla Sossusvleihin pysähdyimme Solitairessa, joka on hauska pieni huoltoasema keskellä autiomaata. Solitairen ohi ei voi ajaa huomaamatta tien varrella olevia iloisin värein maalattuja autonraatoja. Kävellessäni hiljalleen Solitairen pihapiirissä liittyi seuraani yllättäen pieni kirjava kissa. Annoin kissalle huomiota silitellen sen pehmoista turkkia ja jutustellen sille mukavia. Aivan kuin pieni kissa olisi käynyt toivottamassa minut tervetulleeksi aavikolle. Hetken päästä kissa lähti väijymään saalista lähistölle ja minä jatkoin jaloitteluani ennen hyppäämistä takaisin auton kyytiin.

Ajoimme illaksi Sossusvleihin, jossa ehdimme käydä tutustumassa kansallispuiston alueeseen muutaman tunnin ajan ennen pimeän laskeutumista. Vietimme auringonlaskun hetken ehkäpä puiston suosituimman dyynin luona - Dune 45:lla, jonka harjalle emme kuitenkaan vielä tässä vaiheessa kiivenneet. Jotain taianomaista tässä ikivanhassa aavikossa tuntui olevan - ehkä se johtui siitä, kuinka pehmeästi valo taittui illalla auringon laskiessa dyynien taakse, ja kuinka lähes aavemainen rauha ja hiljaisuus vallitsi ympärillä. Vietimme Sossusvleissa kaksi yötä, joten seuraavassa postauksessa pääsemme kurkistamaan syvemmälle puiston uumeniin.

MaaritNamibia2 Comments