Travel & Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

Swakopmund & Walvis Bay

Reissumme Afrikassa alkoi taittumaan loppua kohti, kun saavuimme Atlantin rannikolle Swakopmundin pikkukaupunkiin Namibiassa. Vietettyämme edelliset pari viikkoa tuskastuttavassa kuumuudessa ja kuivuudessa sisämaassa, tuntui raikas ja viileä meri-ilma uskomattoman hyvältä. Olin ollut kipeänä jo puolisentoista viikkoa, mutta nyt hengittäminen tuntui helpolta ja suorastaan ahmin raikasta ilmaa keuhkoihini. Vietimme Swakopmundissa vain yhden yön, sillä kaupunki toimi meille lähinnä välietappina matkalla Namibian autiomaahan.

DSC_7172.jpg
DSC_9299.jpg
DSC_7254.jpg
DSC_7247.jpg
DSC_9385.jpg
DSC_9308.jpg
DSC_9334.jpg
DSC_9407.jpg
DSC_9303.jpg
DSC_7189.jpg
DSC_7268.jpg
DSC_9405.jpg

Swakopmund on varsin poikkeuksellinen kaupunki, eivätkä sieltä otetut kuvat ehkä heti ensimmäisen tuo mieleen Afrikkaa. Swakopmund perustettiin vuonna 1892 saksalaisten toimesta Namibian ollessa Saksan siirtomaa. Rannikolla sijainnut Swakopmund olikin tuolloin Saksan Lounais-Afrikan merkittävin satama. Ainoan poikkeuksen teki Swakopmundista 23 kilometrin päässä sijaitseva Walvis Bayn alue, joka oli brittien hallitsema. Kaupungin arkkitehtuurissa on edelleen voimakkaita saksalaisia vaikutteita, ja alueen väestöstä merkittävä osa puhuu äidinkielenään saksaa. Swakopmund on suosittu rantalomakohde Euroopasta tuleville turisteille, kun taas paikalliset pakenevat rannikolle kesäisin sisämaan kuumuutta.

Elämän rytmi Swakopmundissa poikkeaa merkittävästi Euroopan kaupungeista, sillä lähes kaikki paikat sulkeutuvat kaupungissa kuudelta pimeän tullessa. Kaupunki on hyvin turvallinen päiväsaikaan, mutta pimeällä ei ulkona kannata liikuskella kantaen mukanaan oikeastaan juuri mitään arvokkaana pidettävää. Monissa taloissa oli ikkunoissa suojana kauniisti muotoiltuja kaltereita, mutta matalia piha-aitoja lukuunottamatta pihapiirit olivat muuten suojaamattomia. Myöhemmin näimme Namibian pääkaupungissa Windhoekissa, kuinka talojen ympärillä kiersivät korkeat betonimuurit sähköaitoineen ja piikkilankoineen. Namibiassa elintasoerot ovat suuria, joka osaltaan aiheuttaa jonkin verran rikollisuuden uhkaa.

Swakopmundin rantaa koristaa pitkä ja kaunis Jetty Bridge -laituri, jota mekin kävimme ihailemassa illalla kylmän tuulen vihmoessa. Olin kuvitellut meidän saavan ihastella meren taakse laskevaa aurinkoa laiturilta, mutta Swakopmund taitaakin olla itseasiassa usein melko pilvinen ja sumuinen.

Majoituimme Swakopmundissa ihanassa Namib Guesthouse -nimisessä aamiaismajoituksessa, joka tuntui melkoisen ylenkylläiseltä kaikkien teltassa nukuttujen öiden jälkeen. Kunnon yöunien ja aamiaisen jälkeen suuntasimme nokan kohti autiomaata, mutta pysähdyimme vielä matkalla Walvis Baylle, joka on tunnettu tuhansista rannikolla asuvista vaaleanpunaisista flamingoista, sekä mereen ulottuvista hiekkadyyneistä. Vietimme parisen tuntia rannalla kulkien ja flamingoja seuraillen ennen kun jätimme taakse mereltä tuoksuvat rantakaupungit.

❤ BLOGLOVIN    FACEBOOK    INSTAGRAM 

MaaritNamibia8 Comments