Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Werfen

DSC_0819-2.jpg
DSC_0870-2.jpg
DSC_0860-2.jpg
DSC_0825-2.jpg
DSC_0877-2.jpg
DSC_0864-2.jpg

Juttelimme kuluneella viikolla mieheni kanssa taannoisesta Itävallan matkastamme ja mietimme yhteen ääneen, että maa on ehkä yksi kauneimmista, jonka olemme nähneet. Maisemat Itävallassa ovat kuvauksellisia ja tarunomaisia; Ympärillä vilisee laajoja kumpuilevia peltomaisemia, pieniä kyliä joiden rakennukset muistuttavat piparkakkutaloja, turkoosina kimmeltäviä järviä, rehevää metsää ja jylhiä vuorenrinteitä. Kaiken edellä luetellun lisäksi Itävallassa on lukematon määrä linnoja, jotka koristavat jo ennestäänkin sadunomaisia maisemia.

Kun taittaa matkaa autolla, kannattaa jo ennen reissua selvittää mitä nähtävyyksiä eri reittien varsilta löytyy. Monesti pienempiä teitä ajamalla pääsee näkemään paikallista elämänmenoa ja luontoa, mutta silloin on hyvä myös varata hieman enemmän ajoaikaa matkan tekoon. Joskus myös isojen teiden varsilla voi sijaita hienoja nähtävyyksiä, kuten vaikkapa Itävallassa A10 -tien varrelta löytyvä Werfenin kylä, joka on tunnettu Hohenwerfen -linnasta. Me ohitimme Werfenin matkalla Hallstattista Grossglocknerille ja olimme varanneet reilun tunnin pelkästään Hohenwerfenin kuvaamiseen. Olimme selvittäneet etukäteen ilmansuunnat, joista linnaa kannattaisi kuvata ja niinpä suuntasimme linnaan nähden vastakkaisen vuoren rinteille, josta löysimmekin sopivan serpentiinitien, jota pitkin ajamalla oli mahdollista kuvata niin linnaa kuin Werfenin kylääkin ylhäältä päin. Automatkakin voi olla seikkailu, kun poikkeaa välillä isolta tieltä. Auton voi jättää hetkeksi tien laitaan ja käydä tekemässä pienen kävelyn, tai sitten voi vain pysähtyä mutustelemaan eväsleivät jollekkin sopivalle näköalapaikalle.

Tämän postauksen vehreät kuvat ovat kyllä täydellistä vastapainoa tällä hetkellä ulkona vallitsevalle harmaalle maisemalle Etelä-Suomessa. Matkat tuovat iloa jo suunnitteluvaiheessa, puhumattakaan siitä kuinka kauan niistä nauttii vielä reissun jälkeenkin. Parhaat matkoilta tarttuvat muistot ovatkin minun mielestäni valokuvia, joiden myötä reissun voi kokea monta kertaa vielä kotiin palattuakin.

MaaritItävalta8 Comments