Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Füssen

DSC_2432-2.jpg
DSC_2452-2.jpg
DSC_2424-2.jpg
DSC_2475-2.jpg
DSC_2419-2.jpg
DSC_2446-2.jpg
DSC_2441-2.jpg

Viimeisenä tukikohtanamme Keski-Euroopan turneellamme sai luvan toimia Saksan Baijerissa sijaitseva kaunis pikkukaupunki Füssen. Füssenista on matkaa Itävallan rajalle vain viitisen kilometriä ja kaupunki toimii monille oivana pysähdyspaikkana kun tarkoituksena on vierailla alueen upeilla linnoilla Neuschwansteinissa ja Hohenschwangaussa.

Saavuimme Füssenin keskustassa sijaitsevaan majapaikkaamme suunnitellusta aikataulustamme myöhässä, sillä olimme joutuneet ajamaan kiertoreittiä myrskytuhojen vuoksi suljetun tien vuoksi. Päästyämme illalla hotellihuoneeseemme totesimme parhaimmaksi vain käydä levolle seuraavan aamun aikaista herätystä varten. Edellisessä postauksessa kerroinkin viimeisen matkapäivämme aamuisesta retkestä Neuschwansteinin linnalle, mutta linnalla vierailtuamme palasimme vielä Füsseniin, johon emme olleet edellisenä iltana ehtineet tutustua.  Halusimme ehtiä ajoissa lentokentälle kotimatkaa varten, joten meillä oli vain rajallisesta aikaa käytettävissä kaupungille. Tuon lyhyen ajan käytimme kuitenkin meille tehokkaimpaan tapaan hyödyksi, eli kävellen läpi kaupungin kujien, ja pysähtyen useampaan otteeseen eri jäätelökioskeille maistelemaan mitä herkullisimpia gelatoja.

Pastellinväriset vanhat rakennukset saivat Füssenin tuntumaan sympaattiselta, mutta samankaltaisia kaupunkeja löytyi pilvin pimein ajomatkamme varrelta myös muualta Saksasta ja Itävallasta. Füssenista erityisen tekee sen otollinen sijainti Neuschwansteinin läheisyydessä, eikä käy vähätteleminen läheisten Alppien ja turkoosina ohi virtaavan Lech-joen merkityksestä alueen viihtyisyyteen.

Viimeinen päivämme Saksanmaalla oli aamuista linnaseikkailua lukuunottamatta oikein rento ja leppoisa. Kun Füssenin kadut olivat ehtineet tulla tutuiksi ja navat poksuivat kaikista nautituista gelatoista, olimme valmiita aloittamaan kotimatkan. Teimme matkaa lentokentälle rauhalliseen tahtiin ajaen ja taisimmepa syödä reissun viimeisen lounaan jo vähän tutuksi tulleeseenkin tapaan erään paikallisen Penny-marketin parkkipaikalla.  Me emme reissussa useinkaan elele sen enempää herroiksi kuin kotonakaan, joten kaupan salaattihyllyn antimet ja tuoreet vehnäset kelpasivat meille lounaaksi vallan mainiosti. Jäipä reissulta hauska muistokin kotiintuomisiksi, nimittäin Penny-kassi. Nappasimme ensimmäisiltä ruokaostoksiltamme mukaan Pennyn kangaskassin, joka toimii edelleen meillä arjessa niin kauppa- kuin eväskassina työmatkoilla.

Tämän postauksen myötä saapui päätökseen viime syksyisen Euroopan reissumme purkaminen tänne blogiin. Toivottavasti olette nauttineet mukana matkasta, ja seuraatte mukana jatkossakin. Seuraavaa ulkomaanmatkaa olemme suunnitelleet tämän vuoden loppupuoliskolle, mutta siitä kerron lisää vielä tuonnempana. Nyt kesän ajan pyrinkin julkaisemaan tänne hieman ajankohtaisempia kuvia ja tarinoita täältä kotosuomesta.