Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Pieni telttaretki

DSC_0015-2.jpg
DSC_0004-2.jpg
DSC_0011-2.jpg
DSC_0050-2.jpg
DSC_0023-2.jpg
DSC_0025-2.jpg
DSC_0052-2.jpg
DSC_0030-2.jpg
DSC_0119-2.jpg
DSC_0135-2.jpg
DSC_0141-2.jpg
DSC_0142-2.jpg
DSC_0147-2.jpg
DSC_0156-2.jpg

Mennessäni viime lauantaina nukkumaan, oli kaikki aivan vinksin vonksin. Uni ei meinannut tulla millään, sillä kaikki oli niin kovin uutta ja erilaista. Alusta, jolla nukuin oli vieras, ja pehmeän tyynyn sijasta pääni alle oli taiteltuna huppari. Hiljaisuudesta ei ollut tietoakaan, sillä kuuntelin lokkien kirkumista ja veneen kolahtelua rannalla laituria vasten. Jos ei siinä jo olisi ollut tarpeeksi häiriötekijöitä herkkäuniselle nukkujalle, niin viimeistään kasvoja hyväilevä viileä ulkoilma muistutti siitä, että tutun ja turvallisen sängyn sijasta olin käymässä uneen ulkona teltassa ensimmäistä kertaa sitten teinivuosien Lapissa vietetyn vaellusrippileirin.

En voisi hyvällä tahdollakaan sanoa, että olisimme mieheni kanssa spontaaneja, mitä tulee isoihin tai rahaa vieviin suunnitelmiin elämässä. Haluamme tehdä kaiken huolella harkiten ja suunnitellen. Kun viime talvena päädyimme varaamaan lennot Etelä-Afrikkaan, johon aiomme matkata tulevana syksynä, valitsimme kustannussyistä kulkupeliksi maastoauton, jonka katolle pystytettavässä teltassa tulisimme reissullamme yöpymään. Jo tuossa vaiheessa tiedostimme molemmat olevamme varsinaisia keltanokkia retkeilyn saralla, joten asianmukaisesti aloitimme samalla myös miettiä, kuinka pystyisimme valmistautumaan parhaiten matkaa varten. Aloitimme hiljalleen hankkimaan ratkeilyvarusteita, jotta voisimme kesän aikana harjoitella täällä Suomessa telttailua ja retkeilyä. Aivan kuin tilauksesta törmäsin hiljattain myös Partioaitan 365-klubin jäsenille tarjottuun kurssiin retkeilyn alkeista ja toissa viikonloppuna vietimmekin sunnuntaisen iltapäivän Nuuksiossa imien itseemme tietoa luonnossa selviytymisestä.

Pieni asuntomme on viime viikkoina täyttynyt kuin varkain välttämättömistä retkeilyvarusteista. Kun säätiedotus näytti Suomen kesäsään olevan suotuisa, olimme viime lauantaina valmiita aloittamaan elämämme ensimmäisen yhteisen telttaretken. Oikeastaan retkemme yhdisteli sopivassa määrin mökkireissua saunomisineen telttailuun, ja lopulta pieneen erävaellukseen.

Herätyskellon soidessa kuudelta sunnuntaiaamuna nukuin mitä sikeintä unta, vaivoin nousin makuupussista sammuttamaan kellon ja kaivauduin takaisin lämpimän pussin uumeniin. Salaa toivoin mielessäni myös mieheni kaipaavan yhtä kovasti unta kuin minä, mutta mitä vielä; seuraavan kerran raottaessani silmiäni oli mieheni jo täysissä pukeissa kokoamassa tavaroita rinkkaansa. Ei auttanut muuta kuin nousta minunkin kohti uutta päivää. Hetken kuluttua olimmekin jo matkalla kohti Kanta-Hämeessä sijaitsevaa Liesjärven kansallispuistoa, jossa suuntasimme ensitöiksi Korteniemen perinnetilalle. Meitä vastassa oli kaunis maalaismaisena Liesjärven rannassa, sekä pihapiiri suloisine kotieläimineen.

Lähdimme heti Korteniemeen saavuttuamme patikoimaan Ahonnokan luontopolun, sekä Pohjantikan kierroksen, joista koostui aamuisen retkemme matkaksi seitsemisen kilometriä. Meitä vastaan kulki vain yksi pariskunta koko aamun aikana, joten Liesjärvi tuntui ainakin tuona harmaana sunnuntaiaamuna ihanan rauhalliselta vaikkapa verrattuna vilkkaaseen Nuuksion kansallispuistoon. Ennen lähtöämme pois puistosta vietimme vielä hetken Korteniemen perinnetilan lampaita ihaillen. Saimmekin lampaista- ja karitsoista itsellemme innokkaita ystäviä, jotka tomerasti vaativat osakseen paljon paijausta ja huomiota.

Tästä se kuulkaas starttaa kahden kaupunkilaistuneen aikuisen harjoitteleminen eränkävijöiksi. Ties mitä mahdollisuuksia se vielä avaakaan kun kodin saa pystytettyä teltan muodossa keskelle lähes koskematonta luontoa. Jos ei muuta, niin yritämme kartuttaa ainakin sen verran taitoja, jotta selviäisimme ehjin nahoin kotiin Afrikasta ensi syksynä. Ensimmäinen telttayö opetti ainakin jo sen, että pieni retkityyny tulee olemaan itselleni ehdoton hankinta takaamaan kunnon yöunet tulevilla telttaretkillä.

MaaritSuomi4 Comments