Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Auringonlasku Kukkosensaaressa

DSCF4680-2.jpg
DSCF4699-2.jpg
DSCF4715-2.jpg
DSCF4753-2.jpg
DSCF4721-2.jpg
DSCF4763-2.jpg
DSCF4802-2.jpg
DSCF4798-2.jpg
DSCF4824-2.jpg

Pääsimme vihdoin - nyt kesäkuussa - viettämään pitämättä jääneen talvilomaviikkomme. Edellisestä lomastamme joulun ajalta ehtikin hurahtaa jo puolisen vuotta, joten loman voisi sanoa tulleen kevään uurtamisen jäljiltä enemmän kuin tarpeeseen. Vailla pienintäkään epäilystä suuntasimme nokkamme kohti Itä-Suomea, jossa vietimme muutamia vuorokausia kotiseudullani. Tuntui aivan ihanalta palata pitkän tauon jälkeen hetkeksi Joensuuhun, jossa ilma tuntuu raikkaammalta- ja jopa auringonlaskut näyttävät jollakin tapaa kauniimmilta kuin täällä kiireisessä Etelä-Suomessa. Aina vieraillessani kesäaikaan Joensuussa haluaisin vain valvoa kuvaten valkoisia kesäöitä auringonlaskuineen ja -nousuineen.

Viime talvena joululomalla kävimme ensimmäistä kertaa Pyhäselän rannalla Kukkosensaaressa ihailemassa auringonnousua. Paikka vakuutti meidät tuolloin upeudellaan, joten nyt päätimme tehdä saarelle uuden kesäisen retken auringon laskiessa. Aivan kuten talvella puhalsi tuuli tälläkin kertaa voimalla Pyhäselän yli aaltojen paiskautuessa vasten rantakiviä. Aurinko värjäsi taivaan niin voimakkaisiin purppuran sävyihin, että ne tuntuivat suorastaan polttavan kirkkailta. Jouduin jopa hieman laskemaan näiden kuvien värikylläisyyttä - niin uskomattomat värit taivas loihti eteemme. Itä-Suomessa parasta ovat mielestäni sen lukemattomat järvet, joista monia kehystävät korkeat kalliot. Näiltä rannoilta löytyy takuuvarmasti ympäri vuoden lähes koskemattomia sopukoita, joiden suojista pääsee rauhassa ihailemaan päivän kulkua yöksi ja jälleen uudeksi aamuksi.

Olemme onnistuneet vierailemaan Kukkosensaaressa sellaisina ajankohtina, että vain yksittäisiä ohikulkijoita lukuunottamatta olemme saaneet nauttia saaren rauhasta kahdestaan. Minusta tuntuu jotenkin aina niin helpolta lähteä retkelle Itä-Suomessa, koska ympäristöt ovat tuttuja ja siellä löytää helposti tien omaan rauhaan. Kävimme lomallamme retkeilemässä myös Kolin kansallispuistossa, sekä Suomen korkeimmalla saarella Juuan Paalasmaalla. Sekä Kolilta ympäristöineen, että Paalasmaalta tulevat vielä omat postauksensa retkikuulumisineen.

MaaritSuomi20 Comments