Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Arjen pyörteissä

DSCF6086.jpg
DSCF6064.jpg
DSCF6042.jpg
DSCF5985.jpg
DSCF6021.jpg
DSCF6057.jpg
DSCF6067.jpg

Tämän postauksen kuvat nappasin parisen viikkoa sitten viettäessämme lauantaipäivää turisteina Helsingissä. Vaikka asummekin pääkaupunkiseudulla, niin Helsingin keskustassa tulee silti käytyä todella harvoin. Parin viikon takainen retkemme olikin ainoa laatuaan tänä kesänä.

Kulunut kesä on hujahtanut hyvin tavanomaiseen tapaan, mutta kaikki kesälomat ovat kuitenkin vasta edessäpäin. Töissäkäynnin ohella olen viettänyt paljon aikaa tallilla puuhaillen hevoseni kanssa, ja olen pitkän tauon jälkeen innostunut kovasti myös lukemisesta. Alkukesästä teimme muutamia yön yli kestäneitä telttaretkiä, mutta muiden kiireiden vuoksi emme ole päässeet metsään viimeviikkoina. Tämäkin viikonloppu on kulunut niin sateisessa säässä, ettei telttailu ole tuntunut houkuttelevalta. Toiveenamme on viettää vielä ainakin yksi viikonloppu metsässä ennen kuin lokakuussa lähdemme Afrikkaan, jossa yövymme teltassa melkein koko kolmeviikkoisen matkamme.

Koska meidän kaikki kesälomamme jäivät roikkumaan syksylle, on meillä ennen Afrikan reissua käytettävänä vielä yksi lomaviikko. Tällä kertaa minä en olisi oikeastaan edes ollut halukas lähtemään ulkomaille ennen Afrikan matkaamme, mutta mieheni taas tahtoi ehdottomasti päästä matkustamaan. Pitkän pähkäilyn jälkeen päädyimme pitämään tuon lomaviikon elo-syyskuun vaihteessa, jolloin lähdemme piipahtamaan Tšekeissä. Tarkalleen ottaen lennämme Prahaan, josta vuokraamme lentokentältä auton, ja aiomme parin päivän ajan tutustua Tšekkien luontoon ja käymmepä pyörähtämässä hieman Saksankin puolella. Reissun kaksi viimeistä yötä vietämme Prahassa, jota ehkä yllättäen odotan jopa eniten tuolta pieneltä matkaltamme, vaikka useimmiten juuri luontokohteet ovat olleet kaikkein lähimpänä sydäntäni.

Tavallisesti tietokoneeni kuvakansiot ovat pullistelleet julkaisua odottavista kuvista, mutta tänä kesänä tilanne on ollut toinen. Pitkien ulkomaanmatkojen jälkeen kuvatulva on valtava, mutta tänä kesänä olen kuvannut lähinnä hevoskilpailuissa ja satunnaisia kuvia pieniltä retkiltä, joita olemme saattaneet tehdä viikonloppuisin. Minulla on ollut nyt hyvin aikaa mietiskellä omaa kuvaamistani ja tavoitteitani harrastukseni suhteen. Nautin kuvaamisesta, ja blogi toimii hyvänä kanavana julkaista esimerkiksi juuri reissukuvat ja tarinat. Toisinaan tahtoisin pystyä opiskelemaan jollain tasolla lisää valokuvausta ja haaveilisin pystyväni kuvaamaan tietyllä tavalla merkityksellisempiä kuvia, joissa olisi sanomaa. Näitä ajatuksia pyörittelen mielessäni ja ehkäpä niiden ohjaamana pyrin kehittämään omaa osaamistani tiettyyn suuntaan. Erityisesti tapahtumien ja ohikiitävien tilanteiden kuvaamisesta olen tänä kesänä nauttinut ja kaipaan koko ajan lisää haasteita. Myös kuvankäsittely ja sen oman tyylin löytäminen on koko ajan työn alla, vaikka jonkinlainen perusta sille on ehkä jo syntynytkin.

Tälle syksylle on luvassa monia jännittäviä juttuja, joita kohti mennään odottavin mielin. Tulevasta Afrikan reissusta teen lähempänä matkaa oman postauksen, jossa avaan suunnitelmiamme matkan osalta. Mieleni tekisi myös pitkästä aikaa kertoa hevoseni Raffen kuulumisia, kunhan vain saisin sopivan kattauksen aiheeseen käypiä kuvia jutun oheen julkaistavaksi.

Tämmöisiä kesäkuulumisia tällä kertaa! Kertokaapa te vuorostanne mitä teille kuuluu, onko kesä hellinyt ja lomat pidetty?

MaaritSuomi4 Comments