Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Bastei

DSC_5264.jpg
DSC_5352.jpg
DSC_5297.jpg
DSC_2846.jpg
DSC_5306.jpg
DSC_5339.jpg
DSC_5290.jpg
DSC_5349.jpg
DSC_5376.jpg

Ryhtyessämme valitsemaan jotain uutta matkakohdetta, on ensimmäinen työkaluni kohteen valintaan Google Maps. Minusta on mukavaa vain kuljeskella kartalla, mittailla kohteiden välisiä etäisyyksiä ajomatkoineen, googlata kuvia kartalta löytyvistä paikan nimistä, pomppia kartan katunäkymässä ja tunnustella mikä maa nähtävyyksineen tuntuisi juuri nyt sopivimmalta. Näin aloitin haarukoimaan sopivaa kohdetta, kun puntaroimme vaihtoehtoja tämän kuluneen syksyn lyhyelle lomalle. Tyydymme harvoin pysymään esimerkiksi vain kaupungissa, sillä usein haluamme lomalla luonnon helmaan. Koska meillä oli tarkoitus olla reissussa vain neljä yötä, oli ensiarvoisen tärkeää, että valitsemastamme kohteesta ei olisi liian pitkä ajomatka luonnonpuistoihin. Käytössä olevan ajan ja budjetin perusteella kohteeksemme valikoitui Praha, josta ajoi reilussa parissa tunnissa Böömin- ja Saksin Sveitsin kansallispuistoihin Saksan ja Tšekin rajalle.

Saksin Sveitsin (Sächsische Schweiz - Saxon Switzerland) kansallispuiston merkittävin nähtävyys on Bastein silta, josta aukeavat upeat maisemat Elben jokilaaksoon. Bastein komeat hiekkakivikalliot ja maisemat innoittivat aikoinaan useita taiteilijoita, ja aluetta ruvettiin kehittämään turismia silmälläpitäen. Näköalapaikoille pääsyä helpottamaan Bastein kalliolle päätettiin tehdä silta. Silta rakennettiin aluksi puusta, mutta kasvavien vierailijamäärien vuoksi puinen rakennelma korvattiin kivisellä sillalla, joka on edelleen paikallaan.

Halusimme ehdottomasti päästä Bastein sillalle parhaan mahdollisen valon aikaan, joten suuntasimme sillalle heti aamusta ennen auringonnousua. Joskus on todella vaikeata selvittää ennen matkaa mihin aikaan valo käy parhaiten kohteeseen, jota on aikeissa kuvata. Siinäkin käytän usein apuna Googlen karttaa, sekä SunCalc.net -sivua. Kahden edellä mainitun lisäksi tarkastan aina kohteen auringonnousu ja -lasku ajat Timeanddate.com -sivustolta. Joskus nämäkään eivät riitä hahmottamaan etukäteen kohdetta, kuten kävi Bastein kohdalla, ja silloin saattaa apu löytyä muilta kuvaajilta. Itse sain hyviä neuvoja Saksin ja Böömin puistoihin Suvilta, joka reissasi kesällä näissä samoissa maisemissa. Oman haasteensa matkoilla kuvaamiseen voi aiheuttaa odottamaton sää, mutta usein etukäteen tehty selvitystyö ja vaivannäkö palkitaan kohteessa.

Lähdimme ajamaan yöpaikastamme Tšekin Hrenskosta Basteille aamulla jo ennen viittä. Saksan puolella oli ollut edellisenä päivänä jonkin verran tietyömaita, joiden vuoksi matkanteko hidastui joutuessamme muuttamaan ajoreittejä. Halusimme varautua pieniin viivytyksiin matkanteossa, mutta onneksi pääsimme kulkemaan sujuvasti aamun liikenteessä, eikä matka kestänyt puolta tuntia kauempaa. Ajoimme auton aivan Bastein sillan vieressä olevan hotellin paikoitusalueelle, josta oli sillalle noin kymmenen minuutin kävelymatka. Saapuessamme paikalle oli vielä pimeätä, mutta päivä valkeni nopeasti. Saimme sillalle avautuvalla näköalapaikalla seuraa muutamasta muusta turistista, mutta muuten alue huokui rauhaa aamuvarhaisella. Aamu Basteilla oli ihastuttava ja mieleen jäi elämään pieni haave palata kohteeseen vielä joskus uudemmankin kerran. Saimme kulumaan Basteilla reilun pari tuntia, ja kahdeksan jälkeen olimmekin jo valmiina suuntamaan kohti reissumme viimeistä etappia Prahaa.

MaaritSaksa18 Comments