Adventures & Travel Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

 

Maisemia matkalta Tšekinmaalla

DSC_4894.jpg
DSC_4915.jpg
DSC_4907.jpg
DSC_2489.jpg
DSC_4937.jpg
DSC_4934.jpg
DSC_5105.jpg
DSC_4951.jpg
DSC_5388.jpg
DSC_2890.jpg

Palasimme myöhään viime lauantaina viiden päivän mittaiselta omatoimiselta reissultamme Tšekeistä. Pitkän pohdinnan ja matkabudjetin laskemisen jälkeen päädyimme valitsemaan matkakohteeksi kompaktin kokoisen Tšekinmaan, jolloin saimme yhdistettyä lyhyelle matkalle kaupunkiloman Prahassa, sekä luontoseikkailuja niin Tšekeissä- kuin Saksassakin. Reissun aluksi otimme Prahan lentokentältä vuokra-auton, jolla huristelimme parin vuorokauden ajan luonnonhelmassa ennen siirtymistämme kaupungin vilinään.

Matkamme ensimmäinen päivä olikin varattu vain ajomatkaan Puolan Leknicaan, jossa nukuimme ensimmäisen yön. Ensimmäinen varsinainen matkakohteemme sijaitsi itseasiassa Saksan Kromlaussa, mutta edullisen yöpymisen vuoksi päätimme majoittua rajan tuntumassa Puolan puolella. Koska meillä oli käytössä kokonainen päivä matkan taittamiseen, olimme päättäneet pysähtyä matkalla Unescon suojelemaan Bohemian Paradise (Český ráj) luonnonalueeseen. Bohemian Paradise, eli Böömin Paratiisi, on lähes kahdensadan neliökilometrin kokoinen alue, jossa viljavat pellot kumpuilevat komeiden linnojen koristamina, ja luontopolut kiertelevät korkeiden hiekkakivitornien seassa.

Tutustuimme alueeseen varsin pintapuolisesti pysähtyen ihailemaan linnoja lähinnä etäisyyden päästä, mutta pienen patikkaretken teimme alueen metsissä. Jos alueen nähtävyyksiin haluaisi tutustua huolellisimmin niin suosittelisin vierailemaan ainakin linnoilla Kost, Trosky, Valdštejn ja Hruba Skala. Tämän postauksen kuvat ovat napsittu yleisinä tunnelmapaloina ajomatkamme varrelta, joten varsinaisista nähtävyyksistä, sekä Prahasta teen kaikista omat tarinansa kuvineen. Kaksi viimeisintä kuvaa ovat Panska Skalan kivimuodostelmilta paluumatkaltamme kohti Prahaa.

Jos minulta olisi kysytty viikko sitten millaisia mielikuvia Tšekinmaa minussa herättää, olisin vastannut todennäköisesti jotain seuraavanlaista: Kumpuilevia peltoja, goottilaisia linnoja patsaineen, rappioromantiikkaa ja unenomaisia satumetsiä kukkuloineen. Kaikki nämä mielikuvani vain vahvistuivat matkalla ja saivat vielä uusia ulottuvuuksia, sillä minä suorastaan ihastuin maahan. Ainoan kolauksen mielikuvani kokivat kauniin ja helteisen sään vuoksi. Täydeltä taivaalta porottanut aurinko nosti päivälämpötilat lähes kolmeenkymmeneen asteeseen, joka sai ilmaston tuntumaan jopa välimerelliseltä. Minä kun olin mielikuvissani luonut Tšekkeihin hieman synkän, sateisen ja usvaisen tunnelman.

MaaritTšekki6 Comments