Travel & Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

Rakastunut Prahaan

Tšekin tasavallan pääkaupunki Praha on yksi Euroopan suosituimmista kaupunkilomakohteista, ja sitä sanotaan myös Euroopan eurooppalaisimmaksi kaupungiksi. Prahan suosio on hyvin helppo ymmärtää, sillä kaupunki tarjoaa näkemistä ja kokemista jokaiseen makuun, hintataso on verrattain edullinen ja kaupunki on kooltaan helposti käveltävissä. Ahkera matkaaja ehtii tutustua mukavasti Prahaan jo parissa päivässä, mutta siellä viihtyy hyvin pidempäänkin.

Muutaman viikon takainen vierailu Prahaan oli minulle ensimmäinen laatuaan. Useimmiten odotan matkoiltamme eniten luontokohteita, mutta tällä Tšekkeihin suuntautuvalla reissulla olin yllättäen ehkä eniten innoissani juuri Prahasta. Ehkäpä se johtui siitä, että edellisestä ulkomaanmatkastamme ehti hujahtaa jo vuosi,  ja toisaalta kaupunki itsessään vaikutti minusta kovin kiehtovalta. Olin luottavainen sen suhteen, että pitäisin Prahasta ja annoin mieheni vapaasti suunnitella, kuinka viettäisimme aikamme kaupungissa. Minun ainoana toiveenani oli nousta ainakin yhtenä aamuna kuvaamaan Kaarlensiltaa auringonnoustessa.

Prahan kaupunki perustettiin 800-luvulla, mutta alueelle alkoi kerääntyä asutusta jo 500 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Kaupungin historia on värikäs ja monivaiheinen, jonka myötä kaupungin arkkitehtuuri on saanut vaikutteita useista eri tyylisuunnista. Kaupunkia halkoo Vltava-joki, jonka itäiseltä puolelta löytyy Prahan vanhakaupunki (Staré Mesto), ja lännen puolella niin kutsuttu pieni puoli (Malá Strana). Vanha kaupunki ja pieni puoli ovat nähtävyyksineen turistille kaupungin tärkeimmät alueet. Pienen puolen rinnalta löytyy myös Prahan linnan alue (Hradčany), jossa sijaitsee kaupungin näyttävin maamerkki ja suosituin nähtävyys Pyhän Vituksen katedraali.

DSC_5730-2.jpg
DSC_5401-2.jpg
DSC_5742-2.jpg
DSC_5888-2.jpg
DSC_5542.jpg
DSC_5509.jpg
DSC_5462.jpg
DSC_5778.jpg
DSC_6085-2.jpg
DSC_5434-2.jpg
DSC_6188-2.jpg
DSC_3133-2.jpg
DSC_5433-2.jpg
DSC_6201-2.jpg
DSC_5825-2.jpg
DSC_5700-2.jpg
DSC_6205-2.jpg
DSC_5858-2.jpg
DSC_3195-2.jpg
DSC_5829-2.jpg
DSC_5454.jpg
DSC_5492.jpg
DSC_5443.jpg
DSC_5685-2.jpg
DSC_5848-2.jpg

Saavuimme Prahaan torstaina 1.9 hieman ennen puoltapäivää, ja ajoimme suorinta tietä kaupungin päärautatieasemalle, jonne palautimme Budgetilta vuokratun automme. Majapaikkamme oli vanhankaupungin kupeessa sijainnut Aparthotel Naprstkova, johon kävelymatka rautatieasemalta oli parisen kilometria. Praha sopiikin kompaktin kokonsa vuoksi hyvin käveltäväksi, eikä julkisilla liikkuminen ole välttämätöntä.

Me vietimme Prahassa kaksi yötä ja hieman vajaat kolme päivää. Jokainen Prahassa vieraillut muistaa mainita kaupungista yhden asian - runsaan turistien määrän. Ajankohtana matkallamme oli syykuun alku, eli suurimman turistisesonkin hännänpää. Turisteja riitti kyllä edelleenkin, mutta me suunnittelimme oman päiväohjelmamme niin, että pystyimme nauttimaan kaupungista lähes täydessä hiljaisuudessaankin. Heräsimme molempina aamuina jo ennen viittä, jolloin lähdimme Kaarlensillalle sekä kiertämään muut kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Puoleen päivään mennessä palasimme hotellille päivälevolle, joka tuli tarpeeseen jo painostavaksi yltyneen helteenkin vuoksi. Pienen levon jälkeen olimme valmiita lähtemään takaisin ulos myöhään iltapäivällä, jolloin suuntasimme ulos keskustastasta esimerkiksi Petrinin kukkulalle, josta löytyy Eiffel tornin pienoismalliksi rakennettu Petrin Tower -näköalatorni. Tälläisella pienellä päivän suunnittelulla ja jaksottamisella pystyimme nauttimaan kaupungin kujilla käyskentelystä jopa täysin omassa rauhassa.

Mutta mitäpä olisi suurkaupunki ilman ihmisvilinää? Ihmiset ja elämä kaduilla tuovat oman värinsä kaupunkikuvaan ja kuuluvat siihen olennaisena osana, ja minä jopa nautin ihmisten katselemisesta Prahassa. Praha on yksi kauneimmista ja kuvauksellisimmista kaupungeista, jossa olen koskaan vieraillut. Kaupungista huokuu niin upealla tavalla historia, että tuntuu kuin sen rakennukset kuiskuttelisivat vuosisatoja vanhoja tarinoitaan ohikulkijoille. Pidin Prahasta niin kovasti, että tahtoisin matkustaa sinne joskus uudestaan - ehkäpä talviaikaan. Eikä ole ollenkaan liioiteltua sanoa, että minä menin ja rakastuin Prahaan.

❤ BLOGLOVIN    FACEBOOK    INSTAGRAM 

MaaritPraha, Tšekki4 Comments