Travel & Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

Rakotzbrücke

On lienee sanomattakin selvää, että ihmisillä on hyvin erilaisia mieltymyksiä matkailun suhteen. Se mikä on toiselle aivan luontevaa - jopa itsestäänselvää - voi olla jollekin toiselle suuri ihmetyksen aihe. Sellainen voisi olla esimerkiksi meidän retkemme Saksan Rakotzbückelle (Devil's Bridge - Paholaisen silta), jonne ajoimme varta vasten muutaman tunnin matkan Prahasta.

DSC_5080.jpg
DSC_5022.jpg
DSC_2606.jpg
DSC_5035.jpg

1860-luvulla rakennettu Rakotzbrücke sijaitsee Saksassa Kromlaun Alppiruusupuistossa (Rhododendronpark Kromlau) vain kuuden kilometrin päässä Saksan ja Puolan rajalta. Sillan pyöreäksi rakennettu muoto aiheuttaa tyynellä säällä järveen heijastuessa illuusion symmetrisestä kiviympyrästä. Tämän muotoiseksi rakennettua siltaa pidettiin ennen vanhaan niin vaarallisena ja poikkeuksellisena, että sen täytyi olla itsensä paholaisen rakentama. Uskomuksista huolimatta silta rakentui tavallisten kuolevaisten käsissä, mutta sanottakoon, että sillan suunnittelijalla on kyllä täytynyt olla erinomainen estetiikan taju.

Suurkaupunkeihin nähden syrjäisen sijaintinsa ansiosta Rakotzbrücke ja sitä ympäröivä puisto on säilynyt melko rauhallisena kohteena, jonne vain harva turisti eksyy. Kromlaun ympäristö on kyllä hyvin kaunis, mutta aivan välittömässä läheisyydessä ei ole juurikaan erityisiä nähtävyyksiä.

Me halusimme nähdä Rakotzbücken aamun valossa, joten varasimme majoituksen aivan rajan tuntumasta Puolasta, josta meillä oli aamulla vain lyhyt ajomatka puistolle. Saavuimmekin sillalle jo reilusti ennen auringonnousua odottamaan päivän sarastusta. Pienestä järvestä nousi mukavasti usvaa, ja jäin miettiämään miltä alue näyttäisi alkukesästä alppiruusujen kukkiessa. Vaikka reissupäivän käyttäminen vain yhden sillan nähdäkseen saattaakin kuulostaa hullunkuriselta, niin minun mielestäni tämä kohde oli kyllä ehdottomasti sen arvoinen. Rhododendronpark Kromlau on avoin vierailijoille ilman pääsymaksua, mutta itse Ragotzbrückelle kiipeäminen ei ole sallittua. Tämä on hyvä pitää mielessä jos aikoo puistossa vierailla.

❤ BLOGLOVIN    FACEBOOK    INSTAGRAM 

MaaritSaksa8 Comments