Travel & Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

Maaliskuinen Islanti

Vietimme tänä vuonna talviloman aivan erityisen mukavissa merkeissä, sillä suuntasimme viikoksi reissuun ja vieläpä Islantiin asti. Islanti on ollut toki jo kauan meille molemmille yksi haaveiden matkakohteista, mutta alunperin tarkoituksenamme oli matkata sinne vasta tulevana kesänä. Islanti on kasvattanut viime vuosina valtavasti suosiota matkailumaana, joten aloin epäröidä kohteeseen matkustamista kesäsesonkina, jolloin suurimmat turistimassat saapuvat maahan. Päätös lähteä reissuun näin maaliskuussa osoittautuikin mainioksi, sillä löysimme mukavan edukkaasti majoitukset, pääsimme nauttimaan maan upeasta luonnosta ehkäpä hieman rauhallisemmissa merkeissä, ja kaiken kukkuraksi saimme iltaisin ihastella revontulia arktisen taivaan yllä.

Toteutimme reissun omatoimisesti ja vietimme viikon kierrellen vuokra-autolla mantereen eteläistä puoliskoa. Majoituimme reissun ensimmäisen yön Reykjavikissa, johon ehdimme tutustua vain hyvin pikaisesti. Saapuessamme maahan perjantai-iltana 10.3 puhalsi rannikolla niin kova myrskytuuli, että hetkittäin pelkäsin tuulen vievän minut mukanaan. Kävimme tekemässä ruokaostokset tulevaa viikkoa varten ja asetuimme nopeasti pieneen majataloon yöpuulle. Uni ei kuitenkaan tahtonut tulla, sillä ulkoa kantautui tuulen voimakkaat äänet ja mieli oli jo virittynyt seuraavana päivänä alkavaa seikkailua varten.

DSC_9765.jpg
DSC_9794.jpg
DSC_1546.jpg
DSC_1563.jpg
DSC_1752.jpg
DSC_1798.jpg
DSC_1568.jpg
DSC_1677.jpg
DSC_9910.jpg
DSC_1692.jpg
DSC_1931.jpg
DSC_1876.jpg
DSC_2008.jpg
DSC_0271.jpg

Herättyämme lauantaiaamuna suuntasimme ensitöiksi Kultaiselle kierrokselle (Golden Circle), jonne suurinosa maahan saapuvista turisteista tekee päiväretkiä Reykjavikista käsin. Reitin varrelta löytyvät esimerkiksi Þingvellirin historiallinen alue kansallispuistoineen ja Geysir, jossa Strokkurin kuumalähde purkautuu muutaman minuutin välein suihkuttaen kymmeniä metrejä korkean vesipatsaan kohti korkeuksia. Edellämainittujen lisäksi yksi kierroksen merkittävimmistä nähtävyyksistä on upea Gulfossin vesiputous.

Olimme varanneet Golden Circlen ajamiseen koko päivän, jonka saimmekin lukuisten pysähdysten myötä kulumaan kuin hujauksessa. Kaikista luonnonnähtävyyksistä huolimatta päivän kohokohta taisi kuitenkin meidän molempien mielestä olla hellyttävät islanninhevoset, joiden rapsutteluun käytimmekin hyvän tovin.

Kuten arvata saattaa oli Golden Circlella ajoittain hieman ruuhkaista, mutta siellähän me kuljimme sujuvasti turisteina muiden joukossa. Illaksi jatkoimme ajoa Golden Circleltä kohti etelää ja kävimme päivän päätteeksi ihailemassa 65 metriä korkeata Seljalandsfoss -vesiputousta, joka ryöppysi näyttävästi pitkin jyrkkää vuoren seinämää. Seljalandsfossin erikoisuutena on putouksen taakse jäävä kallion syvänne, jonka ansiosta putouksen takaa pääsee kiertämään jalkaisin. Vierailu Seljalandsfossilla osaa olla varsin kosteata puuhaa, ja mikäli aikoo putouksen takaa tehdä kierroksen on sieltä saapuessa taatusti läpimärkä. Kunnon sade- ja tuulivaatteet ovatkin Islannissa aivan ehdottomat sesongista riippumatta, sillä vaikkei vierailisi vesiputousten läheisyydessä on sää hyvin vaihteleva kastelevine sadekuuroineen.

Ehdimme jo ensimmäisena reissupäivänä nähdä aimo annoksen Islannin monimuotoisuudesta ja kauneudesta, vaikka reissu oli vasta aivan aluillaan. Tämän postauksen kuvat ovatkin kaikki otettu matkan ensimmäiseltä vuorokaudelta, ja kuten ehkä arvaattekin, niin ainakin ponikuvia on runsaasti luvassa myös tulevissa julkaisuissa. Miltäs Islanti näyttää teidän silmiinne näin maaliskuussa?

❤ BLOGLOVIN    FACEBOOK    INSTAGRAM 

MaaritIslanti24 Comments