Travel & Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

PING!

Viime torstai-iltana tein jotain sellaista mitä en ollut koskaan aiemmin edes kuvitellut tekeväni. Olin aloittamassa hiusten värjäämistä kylpyhuoneessa, joka sinänsä on minulle tuttua puuhaa, mutta tällä kertaa käsissäni oli vaalean kestovärin sijasta pinkki pastelliväri. Olin päättänyt tehdä hiuksiini iloisen pastellisen liukuvärjäyksen, vaikka seuraavana päivänä olisin menossa ensimmäistä kertaa Pohjois-Euroopan suurimpaan business festivaaliin PING Helsinkiin, eikä värjäyksen onnistumisesta ollut takeita.  Tätä voisi ajatella varsinaiseksi päähänpistoksi, mutta totuuden nimissä itseasiassa juuri PING Helsinki oli se syy miksi edes ryhdyin koko puuhaan. Festareiden teemana oli nimittäin heittäytyminen, joka minun kohdallani tarkoitti jotain sellaista, mitä en tavallisesti lähtisi kokeilemaan - niin kuin nyt vaikka hiusten värjäämistä pinkiksi. Oli huojentavaa huomata, että hiusten värjääminen onnistui mukiinmenevästi ja pääsin perjantaiaamuna hätäratkaisuiden sijasta viimeistelemään festarityylin kiharoilla.

Mikä PING Helsinki business festival?

PING Helsinki on sisältö- ja vaikuttajamarkkinoinnin festivaali joka järjestettiin tänä vuonna kolmatta kertaa ja tapahtumapaikkana toimi Jätkäsaaressa sijaitsevassa hulppea 16-kerroksinen Clarion hotelli. Tapahtuman tavoitteena on koota sisällöntuottajat ja yritykset verkostoitumaan keskenään sekä ottamaan oppia alan rautaisimmilta ammattilaisilta.

Olin tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana tapahtumassa ja kuten arvata saattaa kipristeli innostuksen rinnalla vatsanpohjassa melkoinen jännitys matkatessani Clarion hotellille. Jännitys kuitenkin kaikkosi pian kun tapasin melkein heti sisään astuttua bloggaajakollegat Jennin ja Mikan, joiden kanssa astelin yhdessä aamiaiselle.

IMG_20170428_204732[74]-2.jpg
IMG_20170428_220651[78]-2.jpg
DSC_4767.jpg
DSC_4877.jpg
DSC_4766.jpg
DSC_4805.jpg
DSC_4829.jpg
DSC_4849.jpg
DSC_4854.jpg
DSC_4881.jpg

Festareilla kuultua

Päivä alkoi toden teolla yhdeksältä digitaalisen sisältömarkkinoinnin pioneerin ja asiantuntijan - energisen Ann Handleyn luennolla Future perfect: A look back at the best marketing of 2018, jonka keskeisenä sanomana oli tehdä isompaa ja rohkeampaa yleisön tarpeisiin perustuvaa tarinallista sisältöä, sekä olla edelläkävijänä. Ann Handley oli esiintyjänä niin mukaansatempaava, että kuulijoillakin taisi jo ruveta pyörimään sukat jalassa naisen vauhdikasta luentoa seuratessa. Handleyn jälkeen vuoroon astui tulevaisuudentutkija Ilkka Halava, joka puheessaan Rattaasta artistiksi - työn, tuottavuuden ja vuorovaikutuksen mahdollisuudet antoi kylmää kyytiä nyky-yhteiskunnan yritysmaailman ja työelämän kangistuneille toimintatavoille.

Aamun puheenvuorojen jälkeen alkoi lounastauko, jonka jälkeen päivä jatkui rinnakkaisohjelmissa, joista osallistujat olivat voineet valita kaksi itseään eniten kiinnostavaa workshopia. Teemoina ohjelmissa oli sisällöntuotantoon, markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan liittyvät aiheet. Näiden workshopien jälkeen olivatkin sitten vuorossa iltapäivän keynote puheenvuorot, joista ensimmäisen piti Skyscannerin Tika Lasarati aiheena The Truth about Influencer Marketing. Tika kertoi Skyscannerin toteuttamasta sisältömarkkinoinnista ja puhe oli suunnattu ehkä enemmänkin yrityksille, mutta antoi silti ajatuksia purtavaksi myös sisällöntuottajille.

Tapahtuman viimeinen ja odotetuin puhuja oli ryysyistä rikkauksiin noussut Youtube sensaatio Casey Neistat aiheenaan Storytelling – the business of inspiration. Koko sali sähköistyi miehen astellessa lavalle ja yleisön huomio oli taattu. Tunnustan, etten aiemmin edes tiennyt kuka kumma on Casey Neistat, mutta valmistautuessani tapahtumaan tutustuin herran uraan ja tuotantoon. Casey kertoi esimerkkien avulla oman uratarinansa, ja kannusti jokaista löytämään oman ainutlaatuisen polkunsa matkalla menestykseen. Tämän päivän markkinoinnin tulisi keskittyä brändien ja tuotteiden sijasta tarinoihin ja tästä esimerkkinä Neistat kertoi kampanjan, jonka hän totetutti 20th Century Foxin kanssa vuonna 2013 markkinoidakseen elokuvaa The Secret Life of Walter Mitty. Neistat käytti koko markkinointibudjetin lentämällä Filippiineille, ja ostamalla ruokaa sekä avustustustarvikkeita, jotka kuljettettiin busseilla taifuunin runtelemilla alueilla hädänalassa eläville ihmisille. Kampanja tuki elokuvan ideologiaa unelmien tavoittelemisesta, mutta silti täysin erilaisessa formaatissa kuin se itse elokuvassa ilmentyy.

Päivän anti

Päivän virallisten osuuksien jälkeen oli vuorossa vielä illallinen ja iltajuhla, jossa vauhtia pitivät yllä radio NRJ:n juontajat Allu ja Janne, sekä artistivieras Evelina. Väsymys alkoi painaa jo useammassakin välissä päivää, sillä tiukka ohjelma, informaatiotulva ja verkostoituminen vaativat jatkuvaa skarppaamista. Yksi tapahtuman tärkeimmistä anneista oli ehdottomasti ihmiskohtaamiset niin vanhojen kuin uusienkin tuttavuuksien kanssa. Kaikki festareiden aikana hankittu informaatio luentojen ja keskustelujenkin muodossa vaatii vielä varmasti jonkin aikaa prosessoimista ja pureskelua, ennen kuin osaan sanoa mitä päivän annista jäi konkreettisesti viivan alle.

Esimerkiksi Ilkka Halavan maalailema tulevaisuudenkuva vaikutti äärimmäisen mielenkiintoiselta, ja oli varsin virkistävää nähdä aivan erilainen tapa hahmottaa työelämä ja yhteiskunta kuin millainen se monilta osin tällä hetkellä on. Päivän puhujista Ann Handley oli oma suosikkini ja hänen esimerkeistään löytyy ehkä helpoiten palasia, joita voisin soveltaa myös omaan tekemiseeni. Handleyn ja Casey Neistatin puheenvuoroissa vilahteli paljon samoja ja toisiaan tukevia teemoja vahvojen tarinoiden merkityksestä, sekä siitä kuinka tulisi pystyä tekemään massasta erottuvaa ja uniikkia sisältöä. Toisaalta eikös jokainen ole jo tahtomattaankin aika ainutlaatuinen olemalla vain aidosti oma itsensä, ja suurinosa meistä kuitenkin haluaa olla juurikin aivan tavallisia keskitien kulkijoita. Sellaiseksi tasaisen paksuksi keskitien kulkijaksi luen myös itseni, ja tällaisenahan on itseasiassa ihan hyvä olla. Siispä tarkoitushakuisen erikoisuudentavoittelun sijasta toivoisinkin omalta osaltani voivani olla jollain tasolla samaistuttava henkilö, jonka tarinoiden ja kuvien parissa on mukava viettää tovi jos toinenkin, ja toivoisin myös voivani kannustaa ihmisiä toteuttamaan unelmiaan, olivatpa ne sitten millaisia tahansa.

Minä olen välillä varsinainen arkajalka ja uudet sosiaaliset tilanteet tuntuvat toisinaan jopa ahdistavilta. PING Helsinki tarjosi minulle mahdollisuuden heittäytyä ja mennä pois omalta mukavuusalueelta kohtaamisiin, jotka saivat sydämen pamppailemaan ja sanat takeltelemaan. Ja juuri sellaisiin tilanteisiin aion hakeutua jatkossakin, sillä ainoastaan astumalla ulos omasta turvallisesta kuplasta on mahdollisuus kokea maailma kaikissa sen väreissä.

Kuvan minusta nappasi: Anna-Maria

❤ BLOGLOVIN    FACEBOOK    INSTAGRAM 

Maarit10 Comments