Travel & Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

Syysloma Lontoossa

Lontoo on aina kuulunut minun kaupunkisuosikkeihini, ja olemme lukemattomia kertoja suunnitelleet mieheni kanssa reissua sinne saamatta suunnitelmia kuitenkaan etenemään toteutukseen asti. Tälle syksylle meillä ei ollut sen kummempia reissusuunnitelmia, joten päätimme vihdoin varata lennot Lontooseen, ja niinpä saimmekin aloittaa lokakuun tuon ainutlaatisen kaupungin katuja tallaillen. Lontoo on minulle kaikista suurista kaupungeista ehkäpä se kaikkein kotoisin ja rakkain, sillä onhan se ensimmäinen suurkaupunki, jossa olen koskaan vieraillut.

Suhteeni Lontooseen syntyi syksyllä 2005, kun olin tekemässä työharjoitteluani Englannissa. Olin samalla ensimmäistä kertaa elämässäni ulkomailla ja tuolloin ehdin viettää Lontoossa vain yhden päivän. Uskokaa pois, että siinä riitti ihmettä tällaiselle tuppukylän kasvatille, joka ei ollut tuolloin edes vielä nähnyt Helsingin keskustaa. Toisen kerran vierailin Lontoossa vuonna 2010 kun tutustuimme kaupunkiin tyttöporukalla neljän päivän ajan. Sitä vastoin taas mieheni ei ollut koskaan aiemmin vieraillut Lontoossa, joten minusta oli mukava päästä esittelemään hänelle kaupunkia, johon minulla itselläni on aivan erityiset siteet.

DSC_0968.jpg
DSC_0387.jpg
DSC_3201.jpg
DSC_0997.jpg
DSC_0576.jpg
DSC_5389.jpg
DSC_1574.jpg
DSC_0009.jpg
DSC_1585.jpg
DSC_1087.jpg
DSC_9965.jpg
DSC_0940.jpg
DSC_0588.jpg
DSC_0509.jpg
DSC_0972.jpg
DSC_0449.jpg
DSC_1494.jpg
DSC_0945.jpg
DSC_4261.jpg
DSC_0799.jpg
DSC_0599.jpg
DSC_0734.jpg
DSC_0859.jpg
DSC_0744.jpg
DSC_0503.jpg
DSC_0524.jpg
DSC_1125.jpg

Vietimme Lontoossa kuusi päivää, joista neljä itse kaupungissa ja kaksi hieman sivummalla Richmondissa. Tällä matkalla yhdistelimme ohjelmaan minulle jo tutuksi tulleet nähtävyydet, sekä useita uusia paikkoja, joihin pääsimme molemmat tutustumaan ensikertalaisina. Uusia tuttavuuksia olivat esimerkiksi Covent Gardenin ja Camden Townin alueet sekä China Town. Hienoisena pettymyksenä meille tuli se, että Big Ben oli parhaillaan restauroitava, eikä tuo ikoninen maamerkki ollut tällä kertaa kuvauksellisimmillaan. Sen sijaan monet muut Lontoon klassikkonähtävyydet kuten Tower Bridge, London Eye, Trafalgar Square ja Buckinghamin palatsi tarjoilivat parastaan aivan kuten sääkin, joka Britteinsaarille epätyypilliseen tapaan oli sateeton. 

Lontoo on kaupunkina mukava myös luonnonystävälle, sillä kaupungista löytyy useita puistoja, jotka tarjoavat levähdyspaikan suurkaupungin sykkeestä. Hevosista pitäville kaupungissa riittää nähtävää kuninkaallisen ratsuväen muodossa, ja halukkaat voivat käydä seuraamassa perinteikästä vahdinvaihtoseremoniaa Horse Guards -rakennuksen sisäpihalla päivittäin kello 11.00 poikkeuksena sunnuntai, jolloin vahdinvaihto tapahtuu kymmeneltä. Lontoosta löytyy ihan mahdottoman paljon nähtävää ja koettavaa, ja kaikki on helposti metrolla tavoitettavissa. Kuusi päivää on minusta melko pitkä aika kaupunkilomaan, jonka vuoksi yhdistimmekin matkaan niin puistoelämyksiä kuin myös museovierailujakin. Saimmepa kulutettua yhden illan Euroopan suurimmassa kirjakaupassakin, kun selailimme kirjoja kuusikerroksisessa Waterstonesin myymälässä Piccadillyssä.

Edellisestä Lontoon vierailustani ehti hujahtaa peräti seitsemän vuotta. Tuntuukin vähän hassulta kun oma suosikkikaupunki olisi niin helposti tavoitettavissa, että miksei siellä tule vierailtua useammin. Eihän matkan aina tarvitse olla edes viikonloppua pidempi, kun se jo antaa mukavan irtioton arjesta ja täyttää mielen uusilla kokemuksilla.

❤ BLOGLOVIN    FACEBOOK    INSTAGRAM