Travel & Photography

Blogi

Valokuvablogi - Matkablogi : Valokuvausta, matkailua, luontoa, kaupunkeja, hevosia ja tapahtumia.

Telmo Miel ♥ Joensuu

Upeartin järjestämä UPEA17 -taidefestivaali toi syyskuun aikana useita kansainvälisiä taitelijoita Suomeen ja sen myötä valmistui 20 näyttävää muraalitaideteosta ympäri Suomen. Tapahtumaan osallistui 13 kaupunkia, joista yksi on vanha kotikaupunkini Joensuu. Syksyinen lomani Joensuuhun sattuikin sopivasti juuri samaan aikaan, kun hollantilainen taitelijakaksikko Telmo Miel (Telmo Pieper & Miel Krutzmann) olivat maalaamassa seitsemän kerroksen korkuista muraalia rakenteilla olevaan kerrostaloon Malmikadulla Joensuussa.

DSC_8494.jpg
DSC_8506.jpg
DSC_8345.jpg
DSC_8492.jpg

Kävin useampana päivänä paikan päällä seuraamassa työn etenemistä ja olikin mielenkiintoista nähdä, kuinka hassun näköisistä kiekuroista muodostuneesta luonnoksesta lopullinen taideteos syntyi. Tämän kaksikon työskentely saman taideteoksen parissa näytti uskomattoman saumattomalta. Aika ajoin miehet laskeutuivat telineiltä ja tarkastelivat työtä etäisyyden päästä kunnes taas palasivat hiomaan maalauksen yksityiskohtia. Työn aikana paikalla leijaili voimakas maalinkatku, joka aiheuttaisi herkälle varman päänsäryn.

Valmis muraali on upean moniulotteinen ja käsinkosketeltavan todellinen, jota kukin katsoja voi tulkita omalla tavallaan. Oman tulkintani mukaan maalauksen koira kuvastaa vertauksellisesti Joensuuta - valpasta ja uskollista ystävää, jonka suojassa pienokaisen on turvallista kasvaa aikuisuuteen. Vaikka lapsella on yllään nykyaikainen tekninen takki saattaisivat karhun puvusta kuoriutuminen ja sarvet kertoa maanläheisyydestä, esi-isiltä peritystä luontoyhteydestä ja suomalaisesta sisusta.

Oletko sinä ehtinyt nähdä tämän Joensuuhun valmistuneen muraalin tai jonkin muun UPEA17 teoksista?

❤ BLOGLOVIN    FACEBOOK    INSTAGRAM 

MaaritSuomiComment